Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Waarom de Egbert Gorterbrug niet verlichten tijdens Islamitische feestdagen?

 

De Egbert Gorterbrug in Almelo

 

Voor vrijwel alle landen die als islamitisch te boek staan, geldt dat ze kunnen worden beschouwd als landen waar de islam als een politiek dominante ideologie heerst. Islam is alles, het overheerst de gehele particuliere, publieke, politieke maar ook het geestelijke leven. Uiteraard zijn dit hun landen, en de manier hoe zij de samenleving willen inrichten moeten zij zelf maar bepalen.

Maar zodra deze islam – en dus ook moslims uit dat soort autoritaire islamlanden naar het kleine Almelo komen, dan wordt het ineens beschouwd als een gewone godsdienst. Want hier komt het probleem. Het brengt namelijk ook de ongewenste en slechte elementen van de islam mee, iets waar wij door de laatste jaren heen aardig bekend mee zijn geworden.

Het grootste en meest verontwaardigde hiervan is het doden van familieleden omwille van het beschermen van de familie eer of goede naam (eerwraak). Het beperkt ons dagelijks in onze vrijheid van meningsuiting (Kritiek op islam, koran en/of de profeet is nog steeds levensgevaarlijk). Het brengt ons terrorisme van een voor ons ongekend niveau. Jihadisten die denken dat ze nog in de middeleeuwen leven begaan de ergste misdaden en een veel hoger dan normale participatie in de criminaliteit.

Nederlandse dames die lastig worden gevallen (en soms zelfs aangevallen) door moslims doordat het mag van hun superioriteitsgevoel omdat zij moslim zijn. Daarom zijn wij erop tegen dat de Egbert Gorterbrug verlicht mag worden tijdens islamitische feestdagen, want toegeven aan de islam is hetzelfde als toegeven aan terrorisme.

Je weet gewoon dat er meer van gaat komen.

 

Mark Leus (PVA)

 

 

Mondelinge vragen PVA aan het college van B&W van Almelo tijdens de raadsvergadering op 4 april 2017

Betreft: verlichting Egbert Gorterbrug tijdens Islamitische feestdagen.

 

Voorzitter:

“Zaterdag werd bekend dat de feestverlichting op de Egbert Gorterbrug vaker aangaat. De gemeente besloot daarbij om de feestelijke led verlichting van de nieuwe brug in de Egbert Gorterstraat ook aan te doen tijdens islamitische feestdagen.

Het antwoord is natuurlijk: islamisering.

 

De vragen:

Is het College van plan om op islamitische feestdagen de Egbert Gorterbrug feestelijk te verlichten?

De Islam heeft geen plaats op de kalender van Nederlandse feestdagen, waarom zou Almelo hier een uitzondering op de norm moeten zijn?

Wat is de reden geweest om voor de islamitische feestdagen te kiezen en niet voor de meer overeenkomende en minder confronterende Joodse en Armeense feestdagen?

De Turkse stad Denizli heeft onlangs de vriendschappelijke banden met partnerstad Almelo doorgesneden. Is Almelo bezig met een charmeoffensief?

Het college denkt niet dat het verlichten van de brug gevoelig ligt bij de burgers van Almelo, waaruit trekt het college deze misplaatste conclusie?

Is het college bereid  om voor het verlichten van de brug, een bindend referendum te houden zodat de burgers van Almelo hier zeggenschap over hebben?, zo nee waarom niet?

Waarom trekt het college zich niets aan van het signaal dat de kiezers gezien de uitslag van de onlangs gehouden Tweede Kamerverkiezingen in Almelo hebben afgegeven?

 

Harry de Olde (fractievoorzitter) (PVA)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply