Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Herdenking 102 jaar Armeense Genocide

 

Armeniërs in alle delen van de wereld herdenken op 24 april dat precies 102 jaar geleden de volkerenmoord in het Ottomaanse Rijk, het moderne Turkije, tegen hun voorouders begon.

 

Armenië herdenkt de massamoord van 1915. In dat jaar werd de Armeense bevolking uit Oost-Turkije gedeporteerd en kwamen honderdduizenden mensen om het leven. Sommige historici zeggen zelfs dat er 1,5 miljoen mensen zijn omgekomen.

Wereldwijd herdenken Armeniërs op 24 april die gebeurtenissen uit 1915. De Armeense gemeenschap in Almelo herdenkt  dan in en buiten de Armeense kerk de massamoord die honderd en twee jaar geleden begon. Bij het monument worden bloemen en kransen gelegd.

De Armeense kerk in Almelo is in omvang veruit de grootste Armeense organisatie in Nederland.

 

Hoog tijd voor erkenning Armeense Genocide

 

Bestuur Partij Vrij Almelo

 

 

 

 

 

 

 

Ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Armeense genocide in 1915

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply