Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Leerlingen van het Technasium doen onderzoek naar openbare verlichting

 

 

Wegen en straten worden verlicht voor verschillende doeleinden. Verkeer en sociale veiligheid zijn belangrijk, maar ook je weg kunnen vinden. Tegenwoordig worden veel led-lampen in openbare verlichting gebruikt. Een groot voordeel is dat (goede) verlichting een lange levensduur heeft. Maar er wordt vooral nog mee geëxperimenteerd.

Vandaar dat leerlingen van Het Technasium Het Erasmus een projectopdracht kregen met als doel een technisch ontwerp te maken en onderzoek te doen hoe zij bijvoorbeeld het gebied rond het kerkplein kunnen verfraaien met materialen die duurzaam en energiezuinig zijn. Ook lichtkleur en kleurweergave van het licht, in combinatie met materialen in de ruimte, moeten natuurlijk bijdragen aan hoe de ruimte beleefd en gewaardeerd wordt.

Wenselijk is dat ingespeeld wordt op de nieuwste en meest innovatieve toepassingen. De aanpak met innovatieve lichttechnologie wordt daar waar licht nodig is ingegeven met het behoud van de bedoelde functies en met het terugdringen van de negatieve effecten. De techniek biedt daartoe steeds meer mogelijkheden en kansen. Natuurlijk hebben de leerlingen de bewoners om hun mening gevraagd. … Het merendeel is wel positief over de toepassing van led verlichting. 

 

Voor het technasium is dit een mooie onderzoeksopdracht en wij als gemeente kunnen leren van oplossingen die de leerlingen ons geven.

 

Harry de Olde

 

PVA raadslid De Olde was uitgenodigd om bij de presentatie aanwezig te zijn en schoot onderstaande foto’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Leerlingen van het Technasium doen onderzoek naar openbare verlichting”

  1. Harrie Wiesemann schreef:

    Geachte PVA,
    Het is geweldig dat jullie als partij de jeugd helpen met een opleiding en zorgen voor een toekomst en veiligheid, dit zou veel meer moeten gebeuren. Ga zo door ook op meerdere terreinen voor jong en oud. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Leave a Reply