Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Zand weer terug in speeltuin aan de Pelikaan (Windmolenbroek)

 

Speeltuin aan de Pelikaan met houtsnippers

Foto: juli 2016

 

Vragenhalfuurtje PVA raadsvergadering 12 juli 2016

Speeltuin aan de Pelikaan met zand 

Foto: 17 april 2017

 

Veel bewoners van de Schelfhorst en Windmolenbroek willen dat de gemeente de houtsnippers uit de speelplekken haalt en het zand terugbrengt.

 

Niet alleen in Almelo maar ook in Gouda (en meerdere gemeenten) willen kinderen hun zand terug!!!.

Een protestbrief van kinderen uit Gouda aan het adres van Burgemeester Milo Schoenmaker. Nu kunnen zij bij hun speeltuin aan de Eikelaan nog ‘radslagen maken en hard rennen.’ Maar als het aan de gemeente Gouda ligt, gaat de speeltuin op de schop waardoor dat straks niet meer kan. Tot boosheid van de kinderen.

Een grote opknapbeurt om de speeltuin beter te maken, dat was het idee van de gemeente. Maar nu het zand rond de speeltuin vervangen wordt door houtsnippers, komen de kinderen in actie. De 8-jarige Nynke Hoeks heeft een protestbrief aan de burgemeester geschreven, die is ondertekend door veertien buurtgenootjes. ‘De gemeente wil graag dat het zand weg gaat en dat er houtsnippers komen. Hierop kan je geen radslagen maken en kun je niet hard rennen. De gemeente zegt dat houtsnippers schoner zijn dan zand maar ik denk van niet’, schrijft Nynke.

 

Kinderen Gouda schrijven protestbrief: ‘Geen radslagen maken en hard rennen door houtsnippers’

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply