Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan het college van B&W Almelo over drugsgebruik

 

Almelo  14- 06-2017

 

Geacht college,

Nederlanders behoren nog steeds tot de grootste drugsgebruikers van Europa. Nederland steekt met kop en schouders boven andere Europese landen uit. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerde jaarlijkse rapport van het Europese Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving.

Cijfers die worden gegeven over drugsgebruik en dan met name het gebruik van harddrugs onder jongeren komen vaak niet overeen met het beeld dat professionals schetsen. De cijfers geven een milder beeld. Geregeld worden in Almelo mensen aangehouden op verdenking van handel in drugs of bezit van harddrugs.  

Daarom willen wij graag weten hoe groot het drugsprobleem in Almelo nu (werkelijk)  is. 

 

In verband met het bovenstaande heeft de PVA de volgende vragen:

 

Vraag 1:

Welk beleid wordt in Almelo gevoerd om drugsdealen te voorkomen en in samenwerking met welke partners gebeurt dit?  

Vraag 2:

Wat betreft het gebruik van cocaïne en cannabis staat Nederland op de tweede plaats in Europa. Zijn er cijfers bekend over het gebruik van harddrugs van jongeren onder de 18 jaar in Almelo?

Vraag 3:

Kan het college aangeven hoeveel aanhoudingen er zijn geweest in 2014, 2015 en 2016 tot nu toe met betrekking tot zowel meerderjarigen als minderjarigen, met een uitsplitsing in soft- en harddrugs? Zowel dealers als kopers.

Vraag 4:

Is het college het met de PVA eens dat het gebruik van drugs in vele van bovenstaande situaties leidt tot ernstige schade aan de gezondheid, in het bijzonder verslavingen in de hand werkt? En dat jongeren tot 23 jaar hierbij een kwetsbare groep is? 

Vraag 5:

Welk beleid wordt er door de gemeente Almelo gevoerd om verslavingen in het algemeen en soft- en harddrugs in het bijzonder, te bestrijden en te ontmoedigen? Kan een uitsplitsing gemaakt worden met betrekking tot de jongeren onder 23 jaar? Is dit beleid effectief?

Vraag 6:

Welke andere organisaties houden zich in Almelo bezig met verslavingsbeleid? Wat is hun beleid en is dit beleid effectief? 

Vraag 7: 

Wat zijn de inspanningen vanuit de lokale driehoek op dit terrein? Omschrijft het college dit als actief beleid? En heeft het beleid succes? Kan de raad geïnformeerd worden over hoe dat beleid eruit ziet? 

 

Graag zouden wij deze vragen schriftelijk beantwoord willen zien. 

Met vriendelijke groet,

Namens PVA

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply