Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
TIENTALLEN GEMEENTEN FEITELIJK AL FAILLIET

 Logo Stadstoezicht Almelo

 

Politie waarschuwt voor inbrekers tijdens vakantie.

De vakantieperiode staat weer voor de deur en ervaring leert dat we dan extra alert moeten zijn op inbrekers. Vooral bij woningen waar recent een caravan op de oprit heeft gestaan of waarvan de bewoners zichtbaar op vakantie zijn. Het valt ook op dat woningen in de buurt van snelwegen in trek zijn bij inbrekers. Reden voor de politie om extra te gaan surveilleren en te controleren, daarnaast kunt u natuurlijk zelf ook veel doen om de kans op inbraak in uw woning te verkleinen. Zorg dat je huis er bewoond uitzien, zet een tijdschakelaar op uw verlichting, en laat je post uit de brievenbus halen. Vraag uw buren om tijdens uw vakantie een oogje in het zeil te houden op uw woning.

De gemeente Almelo heeft dit jaar geen geld voor extra leuke dingen of zoals u het ook kunt noemen vervelende dingen. Dat was de boodschap die het college van burgemeester en wethouders meegaf bij de presentatie van de perspectiefnota.

Een gemeente is feitelijk failliet als ze niet meer genoeg geld heeft om de dingen voor elkaar te krijgen die ze voor elkaar moet krijgen. Als een gemeente haar wettelijke taken niet meer voldoende kan uitvoeren. Als ze geen geld meer heeft om belangrijk eigen beleid te voeren. Als ze te weinig geld heeft om wegen snel weer veilig te maken. Als ze te weinig geld heeft om haar gebouwen te onderhouden, waardoor die sterk in waarde dalen. Als ze te weinig geld heeft om de bejaarden te verzorgen op een niveau dat we met zijn allen als minimum beschouwen. Als ze de armeren onvoldoende kan ondersteunen, waardoor die de aansluiting met de rest van de samenleving missen.

Als de gemeente te weinig geld heeft om goed toezicht te houden op de ontwikkelingen in de ruimtelijke ordening. Als ze te weinig geld heeft om voldoende controleurs aan te stellen om de gemeentelijke regels te hand­haven en er fors bezuinigd moet worden op de capaciteit van Stadstoezicht, zijn dat vervelende dingen.

 

Onderstaande een brief van Stadstoezicht gericht aan een inwoner van Almelo.

 

Beste familie,

De Gemeente Almelo heeft moeten bezuinigen. Er is ook fors bezuinigd op de capaciteit van Stadstoezicht, wij hebben 40% van de capaciteit voor toezicht en handhaving moeten inleveren. Daardoor is het voor ons onontkoombaar om opnieuw te bekijken welke taken en werkzaamheden we nog wel en welke we niet meer kunnen doen.

Het extra toezicht op woningen bij vakantie-afwezigheid is een van de taken die met ingang van 2017 is vervallen. Tot mijn spijt kunnen wij u dus daarmee niet meer van dienst zijn.

 

Met vriendelijke groet,

Stadstoezicht Almelo BV

 

Willem Dijsselhof,

Teamleider Toezicht en Handhaving.

Stadhuisplein 8                                    0546-542741 –  06-46 47 10 65

 

7607 EK Almelo                                      w.dijsselhof@stadstoezicht-almelo.nl

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “TIENTALLEN GEMEENTEN FEITELIJK AL FAILLIET”

  1. Harrie Wiesemann schreef:

    Als ik zo omga in mijn eigen huishouding als de wethouder van financiën, dan was ik al uit mijn huis gezet. Het is logisch dat mijn grootte broer uit de provincie mij de handen vast houd, want in het verleden is er zo onverantwoord met geld omgegaan dat er nu op de bladeren wordt gezeten. OOfffff er moet wat verstopt zijn(verduisterd)geknoeid, wand voor andere duistere zaken weet men wel geld te vinden.
    Hopelijk zal na de verkiezingen de realiteit weer terugkeren met de PVA.

    Het kan verkeren.

Leave a Reply