Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan college van B&W over Dierenwelzijn

 

Betreft: foute reactie op dumpen kitten bij Dierenasiel ’t Noordbroek.

 

Geacht college,

Op 14 augustus 2017 lazen wij in de TCTubantia het artikel: “Gedumpte kitten was ten dode opgeschreven bij het Almelose asiel”.

De manager van het asiel noemt het ongelooflijk stom dat de kitten bewust over het hek is gegooid. Toch noemde ze het voorval goed bedoeld en adviseerde dat het beter was om in dat geval de kitten gewoon in een doos voor de poort te zetten.

Tweeledig: begripvol zeggen dat men katten bij het asiel kan dumpen en vervolgens ook nog eens aangeven dat dumpen met een doos beter is.

 

De PVA heeft de volgende vragen:

 

Vraag 1.

Bent u het met ons eens dat op deze wijze het asiel haar deuren buiten de openingstijden wijd open zet?

 

Vraag 2.

Deelt u de mening van de Dierenbescherming / Dierenasiel Noordbroek dat zij op deze wijze met de problematiek om springen?

 

Vraag 3.

Is dit het gevolg van het feit dat de Dierenbescherming de voorheen aparte kitten opvang heeft opgeheven? En het zo uit de hand begint te lopen?

 

Vraag 4.

Is het opheffen van de specifieke kittenopvang in Almelo buiten de openingstijden van het Dierenasiel Noordbroek met de gemeente besproken en betekent dit niet een verschraling/afwijking van het contract tussen Gemeente en Dierenbescherming?

 

Vraag 5.

Bent u het met ons eens dat men het niet onder controle heeft zodat deze dingen kunnen gebeuren?

 

Vraag 6.

De slechte respons van de Dierenambulance Almelo op oproepen is bekend. Zou een onderzoek niet kunnen uitwijzen of de Dierenambulance Almelo een eventuele (aan) melding (van de kitten) hieraan voorafgaand heeft afgewezen?

 

Vraag 7.

Bent u het met ons eens dat de reactie van de Dierenbescherming (asiel) had moeten zijn dat men deze “dump” -actie sterk veroordeelt, er geen begrip voor heeft en voor dit soort opvang buiten de openingstijden van het asiel verwijst naar het inschakelen van de Dierenambulance (ook van de Dierenbescherming)?

 

Vraag 8.

Bent u het met ons eens dat hieruit blijkt dat de Dierenbescherming niet oplossingsgericht denkt en er ook geen coördinatie is tussen beide afdelingen?

 

Vraag 9.

Het is belangrijk dat de gemeente een structureel dierenwelzijnsbeleid voert op de diverse gebieden. De gemeente heeft een zorgplicht voor dieren en die mag niet in gevaar komen. Ook niet ’s nachts.

Wat denkt de wethouder Dierenwelzijn hieraan te doen? Bent u bereid direct in te grijpen?

 

Wij zouden deze vragen graag (binnen de vastgestelde termijn) beantwoord willen zien.

 

Met vriendelijke groet,

Namens PVA

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Schriftelijke vragen PVA aan college van B&W over Dierenwelzijn”

  1. […] Schriftelijke vragen PVA aan college van B&W over … – Partij vrij Almelo […]

Leave a Reply