Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt

 

Eieren:

 

Maar in het eierschandaal heeft de NVWA (Voedsel en Warenautoriteit) niets fout gedaan volgens inspecteur-generaal Rob van Lint. Dat klopt, ze hebben niets gedaan. Ze hadden wel een tip gekregen dat er verboden fipronil was gebruikt bij het ontluizen van kippenstallen maar dat was geen aanleiding om ook de eieren te onderzoeken.

 

 

Houtsnippers:

 

Met de houtsnippers in zandbakken was het prima gesteld. Uitzonderlijk goed volgens de NVWA (Voedsel en Warenautoriteit) die op bezoek ging bij het producerende bedrijf. Na een bakje koffie vertrokken de inspecteurs weer naar hun vaste verblijfplaats Utrecht. Om in hun haast na te laten de onheilsplek te bezoeken.

 

Daarom onderzochten ze niets.

Is het niet beter de NVWA op te heffen?

Dan kunnen ze ook geen fouten meer maken.

 

Harry de Olde

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt”

 1. J. Voerman schreef:

  Hahahaha, goed idee. Zelfs de Consumentenbond constateert dat fabrikanten hun gang kunnen gaan, omdat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op een aantal punten nauwelijks controleert.

 2. Harrie Wiesemann schreef:

  Als je op je werk zoveel fouten maakt en laat gebeuren en gevaar oplevert voor de volksgezondheid is er maar 1 manier dat is opheffen.
  De verantwoordelijken ontslaan en laten opdraaien voor de kosten. Ook de bestuurders zijn niet geschikt, dit is wel een kabinetscrisis waard.

 3. Barend Hendriksen schreef:

  Fipronil wordt immers niet alleen bij kippen gebruikt tegen bloedluis. Het wordt al jaren massaal gebruikt bijvoorbeeld door Zuid- en Noord-Amerikaanse veeboeren om hun beesten tekenvrij te houden. En heel veel van het vlees van die beesten belandt in Europa.

  Het wordt ook al jaren gebruikt in een pak landen om groenten en fruit en andere gewassen te beschermen. Onder meer onder de naam Regent is het één van de meest gebruikte producten in Azië om rijstvelden vrij te houden van allerlei ongedierte.

  In de VS gebruiken ze het in maïsvelden. Het wordt wereldwijd massaal gespoten tegen allerlei plagen gaande van sprinkhanen tot mieren. Als je bij ons een middel tegen mieren of mierennesten uit het schap haalt, wel, dat is fipronil.

  In Australië spuiten ze ermee tegen vanalles en nog wat. Iedereen heeft daar wel een fles Ant-Rid, Radiate of Termidor in de keuken staan. In de UK kreeg fipronil trouwens nog niet zo lang geleden goedkeuring om gebruikt te worden als “a public hygiene insecticide”.

  In Nieuw-Zeeland spuiten ze het massaal tegen wespen.

  En tenzij je wil dat je hond of kat vol teken of onder de vlooien zitten, heb je fipronil al in hun nek gespoten.

 4. H.Koos schreef:

  Wie ooit op blote voeten op houtsnippers heeft gelopen weet hoe zeer dit doet. Stel je dan eens voor hoe “zacht” een landing is na een val van een klimrek. Een kind dat verkeerd valt kan flink gewond raken door de huidige houtsnippers.

Leave a Reply