Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Raadsleden maken een ronde langs de sportvelden

 

 

Op 21 maart 2018 vinden er weer gemeenteraadsverkiezingen plaats. De politieke partijen gaat dit jaar aan de slag om verkiezingsprogramma’s samen te stellen. Zo ook voor sport en bewegen. Sportbedrijf Almelo maakte van dit moment gebruik om de politiek te informeren hoe goed sport wel niet is en daar aandacht aan te besteden in hun verkiezingsprogramma’s.

Sporten vergroot immers het zelfvertrouwen. Hoe groter het zelfvertrouwen, hoe kleiner de kans op crimineel of ongewenst gedrag. Daarom is dat ook een van de redenen dat er programma’s in Nederland worden ontwikkeld om jongeren aan het sporten te krijgen.

Zowel sportende als niet-sportende mensen bevestigen dat intrinsieke motivatie een belangrijke voorwaarde is om te sporten. Sport kan niet opgedrongen worden, de motivatie om te sporten moet uit de persoon zelf komen. Bij sportende mensen is een van de motivaties om te sporten dat sport leuk moet zijn. Daarnaast zijn de drang naar presteren, jezelf verbeteren en de band die je met de mede sporters hebt voor deze groep belangrijke motivaties om te gaan sporten.

Sport heeft tal van maatschappelijke functies. Sport is allereerst goed voor de volksgezondheid, een thema dat vanwege de vergrijzing toenemende belangstelling geniet. Daarnaast helpt sport om mensen bij elkaar te brengen. In die zin is het een effectief integratiemiddel. Die nationale saamhorigheid wordt verder verstevigd door de prestaties van onze topsporters. Daar kunnen wij met zijn allen van genieten. Topprestaties dragen bovendien bij aan een positieve reputatie van ons land over de landsgrenzen.

Voor het Sportbedrijf Almelo zijn de raadsleden dus een belangrijke groep. Zij willen graag dat de raadsleden goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de sport, dit is in het belang van lokale sportorganisaties en sporters. Wat is de meerwaarde van de samenwerking tussen sport en bijvoorbeeld gezondheid of welzijn? Politiek en sport lijken in de dagelijkse praktijk wel twee gescheiden werelden. Sportorganisaties weten lang niet altijd voldoende over de (lokale) politiek. En de politiek, in dit geval gemeenteraadsleden, weet niet wat sportverenigingen betekenen of kunnen betekenen voor de lokale samenleving. Raadsleden zijn de belangrijkste beslissers in de lokale politiek. Zij stellen de kaders van het gemeentelijk beleid en toetsen of het College van Burgemeester en Wethouders binnen de gestelde kaders blijft.

 

Sport en bewegen | Volksgezondheidenzorg.info

 

 

 

 

 

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply