Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De eenzaamheid van ouderen uit de wereld te helpen

 

 

De aanwezigheid van een huisdier is een kosteloos medicijn die het leven weer een zinvolle wending geeft. Het kost de belastingbetaler geen cent. Het is aan te bevelen om in bepaalde gevallen huisdieren in een verzorgingshuis toe te laten. Het betreft dan oudere dieren die niet meer al te vaak uitgelaten hoeven te worden en veel extra verzorging nodig hebben. Die hebben er meer baat bij om bij hun baasje te blijven dan dat ze naar het asiel worden gebracht. En het baasje heeft weer baat bij het huisdier.

Dat is prettig voor de ouderen, want huisdieren hebben positieve effecten op hun gezondheid. Helaas blijkt ook dat de zorg voor huisdieren in de instellingen vaak slecht geregeld is.

Het houden van huisdieren vermindert de eenzaamheid, houdt mensen langer alert en werkt stress verlagend. Alle reden dus voor zorginstellingen om de bewoners toe te staan hun huisdier mee te nemen.

 

 

licg.nl – Ouderen en huisdieren

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply