Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het geheim achter de poort, wanneer wordt deze langslepende kwestie nu eens opgelost?

Henk Stegehuis bij zijn voordeur (van binnenuit)

 

De ‘Poortaffaire’ blijft de gemoederen (nog steeds) bezig houden. Na jarenlange gesprekken met fractieleden, bestudering van diverse documenten en een uitvoerige discussie binnen de rekenkamercommissie (RCA) is in april 2013 besloten om verder geen onderzoek te doen. Er waren daarvoor twee belangrijke redenen. In de eerste plaats verwachte de RCA dat een onderzoek geen nieuwe feiten aan het licht zou brengen die voor de gemeenteraad van belang konden zijn. Er was al veel bekend en er zijn diverse externe onderzoeken en adviezen gegeven of uitspraken gedaan, waaronder die van de Ombudsman en de rechter. In de tweede plaats is de ‘Poortaffaire’ een (privaatrechtelijk) geschil tussen de gemeente en een van haar burgers. De RCA beschouwde het niet als haar taak om in een dergelijk geschil door middel van een onderzoek te  ‘bemiddelen.

 

De veelheid aan informatie vertaald zich in stapels dossiers 

 

De heer Henk Stegehuis is nog steeds in het bezit van bewijzen waaruit blijkt dat zich in het ambtelijke dossier inzake de poortaffaire diverse stukken van valsheid in geschrifte bevatten alsmede stukken waaruit blijkt dat de heer Stegehuis onder grote druk is gezet en is tegengewerkt door voorgaande college’s van burgemeester en wethouders waardoor anderen bewust bevoordeeld zijn.

Bestuurders dienen zich te realiseren dat zij als vertegenwoordiger van het publieke belang een voorbeeldfunctie hebben. Hun gedrag en beleidsbeslissingen dienen daarom te worden gekenmerkt door doelmatigheid, maar evenzeer door bestuurlijke integriteit. De overheid is wel of niet integer. Een beetje integer kan niet. En met de integriteit van de overheid valt of staat het bestuur; aantasting van van de integriteit van de overheid betekent niet minder dan dat de overheid het vertrouwen van de burger verliest. En zonder dat vertrouwen van de burger kan de democratie niet. Dan is er geen democratie meer……….

 

Bijna dertien  jaar ellende en dat is niet niks……...

 

Maar mede gezien deze opstelling zal het nog wel even duren voordat dit wederom de publiciteit haalt.

De Partij Vrij Almelo is een partij die durft te zeggen wat we denken. Rechttoe, rechtaan. We spannen ons in om onregelmatigheden in onze stad (en daar buiten) op te sporen. Maar steeds weer blijkt dat we op papier wel een democratie zijn maar in de praktijk die democratie een wassen neus blijkt te zijn.

Ondanks dat “de politiek” voor de heer Stegehuis heeft afgedaan is de man intussen trouw bij zoveel mogelijk raadsvergaderingen aanwezig in de hoop dat het recht uiteindelijk zal zegevieren. Toch halen de (nieuwe) partijen straks zonder schroom hun oude beloftes weer uit de koelkast om ze in hun verkiezingsprogramma te stoppen. Komt dit dan nog geloofwaardig over?

 

 Het geheim achter de poort, wanneer wordt deze langslepende kwestie nu eens opgelost?

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Het geheim achter de poort, wanneer wordt deze langslepende kwestie nu eens opgelost?”

 1. J.H schreef:

  Terwijl achter de schermen binnen de netwerken (old boys network) de belangrijkste politieke beslissingen al bekokstoofd zijn, wordt voor de bühne een toneelstuk opgevoerd vaak
  ten nadele van de burger.

 2. bert maathuis schreef:

  Natuurlijk mag dit geen “never ending story” worden. En natuurlijk heeft de gemeentelijke en rechterlijke gang van zaken in deze kwestie een burger (H.S.) al véél te lang ernstig onrecht [aan]gedaan.

  http://aavisie.nl/nieuws/actua/16102/Poortaffaire+krijgt+nieuw+hoofdstuk/
  Hen Stegehuis laat in http://aavisie.nl/nieuws/actua/16102/Poortaffaire+krijgt+nieuw+hoofdstuk/ weten: “Ik hoop, nu we een nieuwe burgemeester en gemeentesecretaris hebben, dat wethouder Ten Seldam nu wel overgaat tot handhaving.”

  Dat zal mevrouw Ten Seldam dan toch zeker wel gaan doen? Zij is immers zeer begaan met het wel en wee van “haar” medestadsburgers (en dus ook van mij als mijn mede-wijkbewoonster):

  http://www.in-almelo.com/wmb/StadWijk/wijkwethouder.aspx

  Nog een uitspraak van haar is: ““Ik kan niet alles doen, maar zal niet nalaten dát te doen wat ik kan.” (https://www.almelo.nl/wethouder-irene-ten-seldam-cda)

  Kan Irene ten Seldam nu wél of níet …?
  Er is een spreekwoord: waar een wil is, …

  Dan is er ook nog artikel 120!
  http://www.de-samenleving.nl/algemeen/artikel-120-van-de-grondwet-dooddoener-van-onze-democratie/
  De Vrouwenpartij beschrijft het zo:
  “De Vrouwen Partij vindt dat Art.120 een nieuwe tweedeling oftewel een nieuwe vorm van apartheid in Nederland heeft bewerkstelligd. Door middel van dit artikel is er sprake van een gelegaliseerde juridische en fiscale uitsluiting van groepen mensen in de Nederlandse samenleving.”
  http://www.vrouwenpartij.nl/projecten/artikel120grondwet/
  Een nieuwe vorm van apartheid, die echter al enige tijd bestaat. Is Henk Stegehuis een van de vele slachtoffers?

  Corruptie in Almelo?

  Wie weet gaan Irene ten Seldam en Arjen Gerritsen nu eindelijk eens doen wat er eigenlijk al in de aanvang van dit proces had dienen te gebeuren.
  Mevrouw en meneer verDIENen méér dan genoeg, zogezegd; dan beHOREN (oirbaar/oorbaar!) zij dus ook DIENstbaar te functioneren. DIENEN. Vooral de menselijke waardigheid, en niet het principe van bevoordeling. Helder toch? Of vergis ik me?

Leave a Reply