Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Mondelinge vragen PVA ten behoeve van het “vragenhalfuurtje” op 19 december 2017

 

Betreft: Bestemmingsplanherziening Almelosestraat 16.

 

Geacht college,

5 Jaar geleden is Bed and Breakfast Bavinckshoeve gevestigd aan de Bornsestraat 384 te Almelo. Er is destijds gesproken met de afdeling Welstand over het aangezicht en de uitvoer van het gebouw. Op hun advies zijn er exclusieve materialen gebruikt om het gebouw een zo passend mogelijk karakter te geven in het landschap. Dit zou moeten omdat het een zichtlocatie betreft komende vanuit Zenderen.

 De geplande nieuwbouw aan de Almeloseweg 16 die direct naast het Bed and Breakfast pand komt krijgt een moderne architectuur die juist heel nadrukkelijk aanwezig is en niet past in het buitengebied. Bij (vervangende) nieuwbouw moet rekening gehouden worden met het algemene gebiedskarakter en landschapstype. Zoals het er nu naar uitziet is er op geen enkele wijze sprake van landschappelijke inpassing en het versterken van de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving.

 

De PVA heeft de volgende vragen:

Bent u op de hoogte dat landschappelijke inpassing een verplicht onderdeel is bij een bestemmingsplanwijziging ?

 

Er is voor gekozen de compensatiewoning en de stal direct aan de weg te situeren, en niet op het woonperceel.

Bent u van mening dat dit voldoet aan het kader rood voor rood?

 

Er komt een paardenbak voor het hoofdgebouw en een paardenstal met een hoogte van 6 meter. Door deze situering is de impact van de stal, mestopslag en paardenbak tot de directe omgeving vanwege stank, stof en lawaai heel groot. Er werd zelfs gesproken van een geluidsscherm en het gebruik van grote schijnwerpers.

Past dit in het bestemmingsplan?

 

Bent u op de hoogte dat Omgevingsvisie Overijssel ernstige twijfels heeft (bestemming ligt vlakbij de ecologische doorbraak) of de ontwikkeling bijdraagt aan een goede leefomgeving?

 

Waarom is er nog geen contact gezocht met mevrouw Bertine Elzink (Bavinckshoeve) ook niet na het bezwaarschrift datum 27 november voor het plan aan de Almelosestraat 16?

 

Namens Partij Vrij Almelo (PVA),

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply