Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Mondelinge vragen PVA ten behoeve van het “Vragenhalfuurtje” op 19 december 2017

 

Betreft: Almelose Hengelsportvereniging Vislust

 

Geacht college,

Naar aanleiding van de ingekomen post van de Almelose Hengelsportvereniging Vislust d.d. 4 december 2017 dienen wij deze mondelinge vragen in.

In 2016 heeft de Almelose Hengelsportvereniging Vislust bij de verantwoordelijke wethouder een wens neergelegd voor een nieuwe visvijver. Een visvijver van ongeveer 3 hectare groot, gelegen in het buitengebied zodat geen overlast wordt veroorzaakt aan omwonenden of nabij wonenden. Omdat ook (zoals meer verenigingen) het ledenbestand van Vislust vergrijst stelt de visvereniging zich ten doel het voor deze steeds grotere groep ouderen mogelijk te maken op een veilige en beschermde plek te kunnen vissen. Een vijver die rondom bereikbaar is met de auto, een vijver die rondom een vrijwel vlakke oever heeft zodat gevaarlijke situaties kunnen worden voorkomen.

 

Naar aanleiding hiervan willen we graag de volgende vragen stellen:

 

Deelt u de mening van de hengelsportvereniging dat een viswater goed en veilig bereikbaar moet zijn voor een steeds grotere groep ouderen?

 

In 2016 heeft de vereniging als vertegenwoordiger van een hele grote groep Almeloërs aan het college gevraagd een incourante kavel te zoeken in het buitengebied. 

Waarom is het niet gelukt het onderzoek tijdig en volledig af te ronden?

 

Er werd de suggestie gedaan om de Bleskolkvijver (nu te klein en te diep) te ontsluiten, groter te maken en met de vrijkomende grond de bestaande vijver te verontdiepen. 

Wat is de reden waarom een reactie zolang op zich laat wachten?

 

Hoe staat de gemeente Almelo tegenover de hengelsport in zijn algemeenheid en onderschrijft de gemeente het belang hiervan?

 

Hoe ziet het toekomstige beleid op het gebied van de sportvisserij in Almelo er uit?

 

Namens de Partij Vrij Almelo (PVA)

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply