Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Winkelstraat Almelo loopt leeg: “Dit wordt een spookstad”

 

 

Op donderdag 21 december tijdens de wekelijkse koopavond gingen leden van de politieke Partij Vrij Almelo (PVA) flyeren in de Almelose binnenstad. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gingen zij in gesprek met het weinig aanwezig winkelend publiek. Het is duidelijk rustiger in de stad dan vorige jaren. Zelfs een paar dagen voor de kerst kun je op deze koopavond overal rustig lopen en de winkels zijn verdacht leeg. Het personeel staat er wel, maar de klant is er niet. Wat is er aan de hand? Waar zijn de winkelende bezoekers van Almelo gebleven? Wij vermoeden: thuis, want ze hebben het opgegeven om de stad in te gaan.

Leeg. Dat is het meest gegeven antwoord op de vraag hoe de toekomst van het centrum van Almelo er uit ziet. “Alsmaar saaier”. “Een spookstad”. “Alles leeg en verlaten”. “Doods”. “Uitgestorven”. “Een soort vergane glorie”. Maar weinig zeggen het met zoveel woorden als één van de weinige passanten die wij tegenkomen. Ik denk dat de stad leegloopt onder invloed van incapabele stadsbestuurders die vooral geld verspillen aan megalomane prestigeprojecten en vreemde ideeën.

Na een uurtje (en een kopje koffie) hielden we het daar wel voor gezien en togen (een beetje) teleurgesteld naar huis,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply