Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Voorstel aan de raad Onderwerp Huishoudelijke Hulp Toelage

 

 

 

Voor de uitvoering van de regeling Huishoudelijke Hulp Toelage is vanaf 2017 structureel minder geld beschikbaar. In 2017 is de Huishoudelijke Hulp Toelage nog ongewijzigd voortgezet. Om de voortzetting van de Huishoudelijke Hulp Toelage na 2017 te kunnen beoordelen, is de regeling geëvalueerd. Naar aanleiding van deze evaluatie is het voorstel uitsluitend voor de doelgroep mantelzorgers de Huishoudelijke Hulp Toelage in stand te houden.

 

De COSBO Adviesraad heeft grote problemen met het voorstel inzake de HHT (Huishoudelijke Hulp Toelage).

Het College van B&W stelt namelijk voor om de HHT-regeling voort te zetten voor de doelgroep mantelzorgers en met betrekking tot de andere doelgroepen wordt voorgesteld de regeling per 1 april 2018 te beëindigen.

Uiteraard zijn wij een voorstander om de regeling voor te zetten voor mantelzorgers, maar wij wijzen pertinent het voornemen af om de regeling voor andere doelgroepen te beëindigen. Met name voor de senioren met een beperkt budget  en personen met een beperking is deze regeling van groot belang.

Juist in een periode waar  de senioren langer in hun huis moeten blijven wonen is deze regeling van onmisbare waarde.  Langer thuis te blijven wonen,  maar dan wel met voldoende  voorzieningen op het gebied van mobiliteit, zorg en huishoudelijke hulp.

 

We doen dan ook een dringend beroep op de gemeenteraad van Almelo niet akkoord te gaan met de beëindiging  van de regeling voor senioren en personen met een beperking .

 

Niet akkoord en tegen het voorstel van het college stemden: Minima Partij, Leefbaar Almelo, GroenLinks en Partij Vrij Almelo (PVA)

 

Reactie PVA,

Steeds meer mensen kunnen het niet meer vatten wat er met de zorg gebeurd. Wat eens zo geweldig was, is nu een ramp. Vooral ouderen begrijpen helemaal niet meer wat er aan de hand is. Ze zijn bang en raken in de put. 

Ze hebben er genoeg van. De angst om niet meer verzorgd te worden, de angst om uit huis of verzorgingstehuis te moeten, de angst om alleen te zitten zonder geregelde verpleging, de angst voor de financiën en ga zo maar door.

De mensen storten hun hart uit, elke week opnieuw. Elke week nieuwe vragen, verdriet, angst en zorgen hoe het verder moet met hun zorg en hulp. Je probeert ze gerust te stellen en zaken uit te leggen, maar de laatste tijd weet ik het zelf af en toe ook niet meer waar het heen moet. 

Het college stelt namelijk voor de regeling voor de doelgroep Mantelzorgers voort te zetten en die van andere doelgroepen per 1 april te beëindigen.

Het afschaffen van de HHT regeling heeft grote gevolgen voor cliënten die niet zonder huishoudelijke hulp kunnen en gebruik maken van deze regeling als aanvulling op hun indicatie. De belangrijkste reden hiervoor is dat de indicatie ontoereikend is om het huishouden op orde te houden.

Juist in een periode waar senioren langer in huis moeten blijven wonen is deze regeling van onmisbare waarde. Maar dan wel met voldoende voorzieningen op het gebied van mobiliteit, zorg en huishoudelijke hulp.

 

Partij Vrij Almelo (PVA)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply