Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Leegstand heeft hoogste prioriteit bij verkiezingen in Almelo

 

 

Motie Partij Vrij Almelo (PVA) Leegstand binnenstad (raadsvergadering 18 juni 2013

 

Het filmpje:

Maar zover kwam het niet:

Het bovenstaande filmpje mochten wij niet laten zien vanwege (zo werd gezegd) dit mijn spreektijd zou overschrijden. De oplossing is gewoon ervoor te zorgen dat het college meer hun zaakjes op orde hebben. Dat is lang niet het geval. Maar als je fouten maakt, moet je er ook tegen kunnen dat je daarop kritiek krijgt. Het beperken van spreektijd is niet anders dan een poging om tegenstanders de mond te snoeren. Zo hoort de politiek niet met ander meningen om te gaan. Dit even vooraf. Uiteraard kwam er wel een externe aan het woord die een onderzoek deed naar “de nieuwe winkelstraat” van Almelo. Of het langdurige betoog van Nienke van Gerwen van dit platform het beoogde doel zal bereiken valt sterk te betwijfelen. Wordt vervolgd uiteraard.

De Partij Vrij Almelo zet (al jaren) in op structurele aanpak van leegstand. Er moet een leegstandverordening worden opgesteld die eigenaren moet stimuleren bij het aanpakken van deze leegstand.

 

MOTIE  INZAKE LEEGSTAND BINNENSTAD

Constaterende dat de leegstand in de winkelstraten landelijk gemiddeld 6,5% bedraagt en de komende jaren door vergrijzing, ontvolking en toenemend internetgebruik naar alle waarschijnlijkheid zal gaan oplopen tot 9 à 10%

Dat de gemeente Almelo als één van de 415 gemeenten al geruime tijd in de top staat qua leegstand van winkels in de binnenstad.

Dat Almelo landelijk nu zelfs de kroon spant met 25% leegstand.

Overwegende dat langdurige leegstand niet alleen verloedering en criminaliteit in de hand werkt en slecht is voor het imago van Almelo maar ook schadelijk is voor verhuurders qua rendement en marktwaarde.

Overwegende dat juist kleinschaligheid en pluriformiteit een absolute voorwaarde is voor een levendige, aantrekkelijke binnenstad.

Overwegende dat ook Steven Brakman, hoogleraar Economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen eveneens van mening is dat huren niet marktconform zijn  en juist leegstand en verloedering in de hand werkt.

Verzoekt het College op korte termijn in overleg te treden met verhuurders over meer marktconforme huren dan nu het geval is.

En gaat over tot de orde van de dag.

IMG_0002

De Motie is met ruime meerderheid van 23 stemmen voor en 12 stemmen tegen aangenomen.

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply