Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Invloed van dieren op het welzijn van ouderen

 

 

De Partij Vrij Almelo (PVA) is net als Metje Blaak ervan overtuigd dat het omgaan met dieren een positieve invloed heeft op het welzijn van ouderen.

De relatie mens-dier kan, zelfs indien deze maar tijdelijk is, instaan voor het behoud van een zekere levenskwaliteit, ondanks de vermindering van de fysische en mentale gezondheidstoestand van ouderen.

Een gezelschapsdier kan de mens niet vervangen, maar kan toch een aanvullende factor zijn, bouwt een brug tussen heden en verleden en wordt bron van communicatie.

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Invloed van dieren op het welzijn van ouderen”

 1. Levi schreef:

  Beste mensen,

  Jullie kiezen hier eigenlijk een te kleine “doelgroep”. Na een mankement aan mijn hersenen te hebben gehad ben ik een “high sensitive person” geworden, waardoor ik eigenlijk meer waarneem, dan een mens noodzakelijkerwijze zou moeten.

  Ik (nu 55) durfde hierdoor niet meer naar buiten en dankzij mijn semi-hulphond (training afgestemd op mij dus niet echt een hulphond) durf ik weer naar buiten en heb ik ook thuis weer aanspraak.

  Dieren zijn ALTIJD een verrijking van het leven!

  Levi

Leave a Reply