Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Partij Vrij Almelo (PVA) ‘DICHT BIJ DE BURGER’

 

 

Door jarenlang wanbeleid van grootheidswaanzinnige bestuurders is onze van oudsher culturele stad niet om aan te zien. Niets doen met goede ideeën van burgers heeft dit wanbeleid door de jaren heen bevorderd. Voorbeelden te over van hoe een Gemeentebestuur zich steeds verder distantieert van de gewone burger door een te langzaam of slecht werkend ambtenaren apparaat, door een bepaalde arrogantie te tonen, door niet de burgers de indruk te geven dat ze serieus worden genomen. Het wordt tijd dat Almelo echt bestuurd wordt zodat de (koop)toerist uit de regio zich weer eens de moeite neemt naar Almelo te gaan. We hebben veel potentie maar het wordt tijd dit te gaan uitdragen en ook in de praktijk toe te passen. Stuur de koop(toerist) gericht naar plekken waar ze gratis kunnen parkeren. Plekken zijn er genoeg. Zo zijn er meer verbeterpunten. De lokale overheid moet hier veel meer initiatieven ontwikkelen om Almelo Centrum bereikbaar te houden. Samen met de ondernemers die al een aantal moeilijke jaren achter zich hebben en die we niet moeten gaan opzadelen met`n forse verhoging van de OZB.

Almelo moet een stad zijn die uitnodigt om er te wonen, te werken en te vertoeven. De insteek van de gemeente moet zijn: stimuleren, ondersteunen, minder zelf ondernemen, minder remmen, minder bureaucratie. Wel met maximaal behoud van onze nog weinige culturele waarden. De binnenstad moet levendiger: groen, verlichting, uithangborden, kunst, bewoning. Met kleine ingrepen valt veel te bereiken en begin dan met de Grotestraat. Gooi de toegang tot de stad open voor kopers en kijkers. Goedkoop of vrij parkeren in de binnenstad. Meer en betere bewegwijzering.

Harry de Olde

 

MOTIE INZAKE LEEGSTAND BINNENSTAD (18 juni 2013)

 

Constaterende dat de leegstand in de winkelstraten landelijk gemiddeld 6,5% bedraagt en de komende jaren door vergrijzing, ontvolking en toenemend internetgebruik naar alle waarschijnlijkheid zal gaan oplopen tot 9 à 10%

Dat de gemeente Almelo als één van de 415 gemeenten al geruime tijd in de top staat qua leegstand van winkels in de binnenstad.

Dat Almelo landelijk nu zelfs de kroon spant met 25% leegstand.

Overwegende dat langdurige leegstand niet alleen verloedering en criminaliteit in de hand werkt en slecht is voor het imago van Almelo maar ook schadelijk is voor verhuurders qua rendement en marktwaarde.

Overwegende dat juist kleinschaligheid en pluriformiteit een absolute voorwaarde is voor een levendige, aantrekkelijke binnenstad.

Overwegende dat ook Steven Brakman, hoogleraar Economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen eveneens van mening is dat huren niet marktconform zijn  en juist leegstand en verloedering in de hand werkt.

Verzoekt het College op korte termijn in overleg te treden met verhuurders over meer marktconforme huren dan nu het geval is.

En gaat over tot de orde van de dag.

IMG_0002

Met de PVA motie die met ruime meerderheid van 23 stemmen voor en 12 stemmen tegen is aangenomen, is nooit iets gedaan. 

 

Almelo “een slangenkuil” | Partij Vrij Almelo

 

Het Almelose stadscentrum | Partij Vrij Almelo

 

Gemeente Almelo moet meer over haar eigen … – Partij vrij Almelo

 

Beantwoording raadsvragen winkelleegstand Almelo | Partij Vrij Almelo

 

Investeren in een bruisende binnenstad |

 

Partij VrijAlmeloLeegstand heeft hoogste prioriteit bij verkiezingen in … – Partij vrij Almelo

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply