Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
ARMENIËRS HERDENKEN OP 24 APRIL WERELDWIJD GENOCIDE

 

Armeniërs in alle delen van de wereld herdenken op 24 april dat precies 103 jaar geleden de volkerenmoord in het Ottomaanse Rijk, het moderne Turkije, tegen hun voorouders begon.

 

Ter nagedachtenis van de ruim 1,5 miljoen Armeense slachtoffers van de Genocide van 1915, gepleegd door het Ottomaanse regime, vond er vandaag op 24 april om 18.30 uur een herdenkingsbijeenkomst plaats bij de Armeense Apostolische Kerk in Almelo. Daarna gingen de aanwezigen zich verzamelen in de grote zaal van de Armeense Kerk waar nader werd stilgestaan bij deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis. Naast de leden van de Armeense gemeenschap waren ook personen uit de politiek en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties aanwezig.

Wereldwijd herdenken Armeniërs op 24 april die gebeurtenissen uit 1915. De Armeense gemeenschap in Almelo herdenkt  dan in en buiten de Armeense kerk de massamoord die honderd en drie jaar geleden begon. Bij het monument worden bloemen en kransen gelegd.

De Armeense kerk in Almelo is in omvang veruit de grootste Armeense organisatie in Nederland.

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Hans van der Burg (raadsvolger PVA)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply