Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
NATIONALE DODENHERDENKING 4 MEI 2018

 

 

Vandaag 4 mei vond de 73’ste herdenkingsbijeenkomst in Almelo plaats op het Wethouder E. van Dronkelaarplein. In de twee minuten stilte wordt niet alleen stilgestaan bij hen die hebben gevochten voor onze vrijheid, maar ook bij hen die zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. In de Tweede Wereldoorlog hebben ook veel van ons, Nederlanders, hun leven gewaagd om actief verzet te tonen tegen de Duitsers.

Velen zijn daarbij omgekomen. Ook hen die mensen hielpen, vooral Joden, die moesten onderduiken vanwege de vervolgingen. Deze mensen zijn ware oorlogshelden geworden, zij verdienen absoluut respect en eerbied! Het minste wat we dan kunnen doen is natuurlijk één maal per jaar deze mensen herdenken en ontzag tonen voor hun daden! De Nationale Herdenking is altijd op 4 mei, ongeacht welke dag het is. De herdenking vindt ook plaats als deze dag samenvalt met een religieuze feestdag.

De 2 minuten stilte zijn in heel Nederland van 20:00 tot 20:02 uur. In het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden is dit van 18:00 tot 18:02 uur. Op andere plaatsen in de wereld zijn de 2 minuten stilte op een geschikt moment. Meestal is dit in de vroege avond van 4 mei. Andere plaatsen zijn bijvoorbeeld ambassades en erevelden.

 

Foto’s: Hans van der burg (Partij Vrij Almelo)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply