Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan college van B&W Almelo Betreft: bouwwerkzaamheden Albardastraat 24 Aadorp

 

 

Geacht college,

Kennelijk gaat er weer iets mis binnen onze gemeenschap Aadorp. Wederom worden wij benaderd door een aantal bewoners die de schrik van hun leven hebben gekregen. Wat is er aan de hand.

Het voormalige winkelpand aan de Albardastraat 24 aan het kanaal in Aadorp waarvan de bestemming al jarenlang winkel en detailhandel is, of was? blijkt nu verbouwd te worden om er 16 units te realiseren waarin (mogelijk) Polen gehuisvest worden. In de gevels van het pand aan de noordzijde evenals aan de zuidzijde worden allemaal gaten gezaagd waarin ramen geplaatst worden. Enkele bewoners zijn verhaal gaan halen maar zij werden er niets wijzer van omdat de Polen die ermee bezig zijn niet duidelijk aan kunnen geven wat er gaande is, en wat er in gevestigd word.

Uiteindelijk bleek toch iemand er iets meer over te kunnen vertellen. Het pand wat nu het aanzicht van een Bordeel krijgt met al die ramen, blijkt inderdaad verbouwd te worden om er arbeidsmigranten te huisvesten.

16 kamers betekend 16 inwoners en 16 auto’s waar de buurt niet over geïnformeerd is. De Bom lijkt te barsten indien dit werkelijk klopt. Zeker de eerste buren eromheen gezien de verkoopwaarde van de woningen die zal dalen. (planschade)

 

Wij hebben de volgende vragen:

 

  1. Is de gemeente Almelo op de hoogte van wat er nu gaande is?

 

  1. Is er een bouwvergunning afgegeven voor het plaatsen van ramen in zowel de noord als zuidgevel? Beide gevels liggen in het gezichtsveld vanaf de openbare weg waar dus een vergunning voor afgegeven moet zijn.

 

  1. Bent u als gemeente Almelo er ook van op de hoogte dat er in het gebouw 16 units gerealiseerd worden voor huisvesting Poolse inwoners? Aangezien er meerdere personen in het verleden het pand hadden willen kopen maar bij navraag (bestemmingsplan winkel / detailhandel) wijzigingen ervan niet aan de orde was.

 

  1. Heeft u als gemeente  Almelo indien er een vergunning afgegeven is deze ingrijpende handeling met een behoorlijk effect op de buurt en de gemeenschap wel kenbaar gemaakt aan de directe omwonenden zeker gezien er dan ook planschade zal ontstaan?

 

  1. Heeft u als gemeente Almelo dit ook kenbaar gemaakt aan Plaatselijk Belang Aadorp (PBA), zeker gezien de onrust die nu al gaande is. (informatieve bijeenkomst belanghebbenden) gezien het om huisvesting gaat?

 

  1. 16 units, 16 auto’s enig idee hoeveel lawaai dit gaat geven bij omwonenden? Aangezien de directe overbuurman er nog geen twee auto’s mag neerzetten en indien hij dit wel doet er meteen handhaving in actie komt en krijgt de directe overbuurman onmiddellijk een boete. (meerdere waarschuwingen gekregen).

 

Wij zouden graag per omgaande geïnformeerd worden over wat er nu gaande is met het pand aan de Albardastraat 24 te Aadorp. De direct omwonenden en belanghebbenden hebben recht dit zo snel mogelijk te weten, indien deze ingrijpende actie impact en planschade teweeg zal brengen.

 

Namens Partij Vrij Almelo (PVA)

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply