Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dierenleed neemt (ook in Twente) schrikbarend toe

 

 

Een dier is geen ding, voorwerp of machine. Een dier is een prachtig levend wezen met een ziel, een hart, gevoel, emoties, behoeftes, karakter, liefde. Elk dier zou daarom met respect behandeld moeten worden en elke vorm van mishandeling, misbruik of uitbuiting moet zwaar bestraft worden. We leven wel in de 21e eeuw, niet meer in de Middeleeuwen!

Toch is het aantal meldingen over dierenleed is sinds de introductie van de dierenpolitie en meldpunt 144 fors toegenomen. In het eerste jaar na de introductie steeg het aantal meldingen met 38 procent, van 46.000 in 2011 naar 64.000 in 2012. Daarna schommelde het aantal registraties tot 2016 rond de 65.000 per jaar. En de stijgende lijn zet zich tot op heden voort. Ook de Partij Vrij Almelo krijgt meldingen binnen van dierenleed en melden dit dan bij de Dierenpolitie Twente. Met de ontvangen informatie gaan zij dan aan de slag.

Hoe dan ook lijkt het me duidelijk waarom dierenmishandeling zo’n chronisch probleem blijft en qua omvang verschrikkelijk uit de klauwen loopt: er wordt veel te mild gestraft. Dierenmishandelaars lachen om een boete of om een paar uurtjes schoffelen. Zo erg is dat allemaal niet.

Het wordt tijd dat de politiek en rechters eens gevangenisstraffen gaan opleggen aan dierenmishandelaars. Dieren hebben immers ook gevoel, ervaren ook pijn en moeten goed behandeld worden door de mens. Gebeurt dat niet? Dan moeten we die mensen het zélf laten voelen hoe het is om in erbarmelijke omstandigheden te leven.

Harry de Olde

 

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.