Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almeloërs hebben recht op een goed gemeentebestuur dat echt luistert naar zijn inwoners

 

 

Tegenwoordig is het in Almelo niet genoeg om slechts een ondernemende geest te hebben.

Nee, je moet ook juridisch sterk onderlegd zijn, veel tijd overhebben en proberen de talloze regeltjes van de overheid te begrijpen. Jaarlijks gaat er twee miljard euro verloren door regels die geen ondernemer snapt omdat die regels nodeloos ingewikkeld en willekeurig zijn. Ondernemers hebben te maken met drempels die bepalen of een wet of regel wel of niet op hen van toepassing is.

Het gevolg: ondernemers moeten dure adviseurs inhuren die vaak zelf de regels ook niet snappen, waardoor ondernemers bovenop het bedrag voor adviseurs, boetes uitgedeeld door de regelzieke overheid moeten betalen. Kort samengevat: de overheid vindt ondernemertje pesten onwijs leuk en verdient er nog bakken met geld aan ook. Onacceptabel vinden wij.

Als er één ding is waar de politiek zich mee bezig moet houden, is wel het afschaffen van regels en drempels zodat ondernemers weer met plezier aan de slag kunnen met waar zij goed in zijn: ondernemen. Maar leg dat maar eens uit aan deze gemeente, dat kennelijk niets doet om ondernemers te verlossen van de regelzucht van de overheid. 

 

Luisteren naar de burger, maar dan? 

Wat je wilt, als partij, als fractie en als raadslid is om handen en voeten te geven aan het programma waar je de verkiezingen mee bent ingegaan. Vooral de ambitie om meer naar de mensen te luisteren, de mensen meer te betrekken en vragen hun mening te geven. 

De mensen zijn ontevreden, soms ongelukkig en zelfs verongelijkt. Keuzes maken valt niet mee. En je moet op een gegeven moment over tot de orde van de dag. Je gaat steeds meer ervaren dat de afstand tussen jouw intenties en de uitkomst altijd groter is dan je zou wensen. 

Eenvoudige inspraakavonden werken niet meer, motiemarkten worden niet of weinig bezocht. Een werkgroep burgerparticipatie zorgt dat burgerparticipatie er niet groter door word. Burgers nemen geen genoegen met alleen uitleg maar bepalen liever zelf wat er gebeurt. Het laten meedenken door burgers is dus niet zo gemakkelijk als het lijkt. De gemeente probeerd allerlei nieuwe methoden uit, maar succesvol is het niet altijd. 

De echte bereidheid van de gemeente om naar tegenstanders te luisteren is er vaak niet. Bestuurders moeten hun mentaliteit wijzigen maar dat is lastig, ze zijn nog steeds gewend aan hun oude manieren.’  

 

Harry de Olde

 

Noot:

Bezorgde Almeloërs zien de gemeente onnodige, kostbare fouten maken door het negeren van de belangen van haar eigen inwoners. Zij willen een betrouwbaar en kundig bestuur voor onze gemeente.

Zij willen dat de nieuwe raad, het college van B&W en de ambtelijke organisatie hun taken in het vervolg gaan uitvoeren met de belangen van de inwoners van hun gemeente voorop: helder communiceren, afspraken nakomen, beleid naleven. Gemeenschapsgeld niet langer inzetten voor het betalen van acties (rechtszaken, onderzoeksbureau’s, en interim-managers) tégen de eigen burgers.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply