Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
“Bijstand te weinig om te leven, te veel om dood te gaan”

Hoe komen we aan geld moeten ze in Den Haag denken. We gaan het geld halen waar we het meest van hebben, bij de Arme Sloebers. De  bijstanduitkering, een premie die net voldoende is om je in leven te houden, word nog somberder.

Nu moet de bijzondere bijstand eraan geloven. Niet zo heel erg want bij de meeste gemeenten is de bijzondere bijstand al lang afgeschaft,  alhoewel de wet formeel nog wel bestaat. Bijna elke aanvraag word nietig verklaard

De wet is bedoeld om geld uit te keren bij een kapotte wasmachine , medische kosten, etc

De financiële problemen bij de sociale diensten lopen het komende jaar verder op. Volgens de vereniging voor sociale diensten Divosa is de situatie zelfs “akelig slecht”.

Oorzaak is onder meer dat de gemeenten minder geld van het Rijk krijgen voor de bijstand. Tegelijkertijd neemt het aantal mensen in de bijstand juist verder toe. Dat maakt dat de sociale diensten niet op dezelfde voet kunnen doorgaan, stelt de organisatie. “Er moet ergens op bezuinigd worden.”

Er zitten nu 307.000 Nederlanders in de bijstand, 26.000 meer dan vorig jaar. Gemeenten die niet genoeg geld hebben voor de uitkeringen, moeten het tekort zelf betalen. Vorig jaar was dat 340 miljoen euro, naar verwachting loopt het tekort dit jaar verder op.

https://www.vrijalmelo.nl/2010/12/asociaal-beleid-kost-minima-mobiliteit/

https://www.vrijalmelo.nl/2010/10/gemeenten-vergeten-werkende-armen/

 

REACTIE:

Die bijzondere bijstand heeft men in Almelo vervangen/afgeschaft.

Men wil dat alleen geven als je van de Stadsbank daar geen lening voor krijgt. (Dus noodhulp binnen 1 dag zal NOOIT lukken op die manier!)
Dan “krijg” je uiteindelijk zogenaamde hulp: i.p.v bijzondere bijstand moet je accepteren dat men dat geeft in de vorm van een kasvoorschot…die men later van je vakantiegeld afneemt !!! EEN GROTE SCHANDE !!!
Met ook nog de mededeling erbij dat de geboden hulp uitzonderlijk  éénmalig is.
Dus mocht je na 2 maanden een totaal ander noodgeval hebben (een zeer naaste familielid, b.v broer, die in NIET in Almelo of omgeving woont -b.v Zuidlaren- …is plotseling overleden) en je hebt reisgeld voor de trein nodig…dan kun je dat gewoon vergeten, want enige menselijkheid is er dan niet meer. De hulp was 1-malig en je was gewaarschuwd dat hulp v/d “Sociale Dienst” uitzonderlijk en éénmalig was !!! Mensonterend is dat…de menselijkheid neemt ook bij de overheid in rasse schreden af….als er überhaupt nog iets van menselijkheid aanwezig is.
Dus die bijzondere bijstand krijg je uiteindelijk NIET, je moet dat zelf ophoesten middels opgedrongen Almeloze diefstal-constructies.
Almelo bepaalt de eigen wetten is al zo vaak gebleken: het vertrouwen in een eerlijke Gemeenteraad, een eerlijke Gemeente en een eerlijke gang van zaken bij de Gemeente Almelo en andere overheidsinstellingen is ver onder peil. Het diep(s)tepunt ligt in Almelo, en in NL is dat zometeen niet anders. Ook in Almelo…alwaar de 3 coalitiepartijen (met maar 2 stemmen meer als de oppositie !!!) liever 60 miljoen steken in een ONNODIG nieuw stadhuis, dan dat ze proberen al die bezuinigingen tegen te gaan door geen nieuw stadhuis te laten bouwen, en het oude stadhuis eerst arbotechnisch in orde te maken, waardoor er vele tientallen miljoenen euro’s bespaard kunnen worden…waarschijnlijk minimaal 30 miljoen euro. Eventuele renovatie aan de buitenkant kan later nog…als daar ooit geld voor is.

Dus mocht u tegen de gang van zaken zijn wat betreft dat JA voor dat nieuwe stadhuis…dan kunt u het beste NIET STEMMEN op de PvdA, CDA en VVD. Zowel bij gemeenteraadsverkiezingen als met landelijke verkiezingen. Want met die 3 partijen weet u zeker dat U genept wordt….en dus nog jarenlang meer kunt bezuinigen dan tot nu toe…de gevolgen van het in stand houden van een bezuinigingstunnelvisiewanbeleid !!!
Toevallig óók de partijen die het meeste schuld hebben aan de opgelopen staatschuld, het voeren van een wanbeleid, het negeren van een referendum, het laten oplopen van de staatsschuld doordat men verplichtingen aanging/aangaat die men niet eens kan betalen (J.S.F-jes, stadhuizen, etc)…en waarvoor dus de burgers weer extra lang kunnen betalen doordat men dan weer meer bezuinigingen blijft opleggen.

Als voorbeeld van de overheidsverspilling hier een link van een eerder artikel uit een krant: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/9759851/__Overheid_laat_recordaantal_kantoren_bouwen__.html?p=18,1

U wordt  misleid waar u zelf bij staat door de grootste politieke partijen…en moet daar ook nog extra voor betalen.
Wat een wereld, wat een land, wat een stad zoals Almelo…inmiddels ArmEnLow geworden.

Die “potjes” waar de Gemeente over beschikt: daar kan men mee schuiven…als de eindbalans maar klopt…zei een minister onlangs. Zo interpreteer ik dat uit onderstaand stukje:

De Jager staat nog op het standpunt dat ministers hun „eigen broek ophouden” en de tegenvallers op hun eigen begroting compenseren. Maar dat is volgens hem geen „in graniet gebeitelde regel”. In het verleden is het wel gebeurd dat een ministerie met meevallers bijsprong om de gaten op een ander ministerie te dichten. Zolang het totaal van de rijksbegroting maar kloppend is, aldus De Jager.

Hele artikel: http://www.telegraaf.nl/binnenland/9642089/__Tegenvallers_opgelopen_tot_2_3_miljard_euro__.html?p=20,1

Sjoerd Visser

Stem of voeg toe aan:

3 Comments to ““Bijstand te weinig om te leven, te veel om dood te gaan””

 1. Furr schreef:

  Waarom schaffen we niet de gehele bijstand af. Ik zat er ook 2 maand in. 300 euro per maand jeuj. Nou zonder dat geld kwam ik ook wel rond. Is puur een extraatje en moet je eens kijken wat een moeite je moet doen om dat te krijgen. Dan doel ik op inleveren van alle papperassen.

 2. MK schreef:

  DE manier om aan het Almelose wanbeleid een eind te maken is inderdaad: niet meer op de door Sjoerd genoemde partijen stemmen.
  De PVA is de enige partij die mijn stem (en die van mijn familie) waard is. Als nieuwkomer meteen met 2 zetels in de Raad komen vind ik een prestatie van jewelste en betekent dat de ogen van de Almeloërs beginnen open te gaan. Maar het merendeel slaapt helaas nog rustig verder.

  ZESTIG MILJOEN voor een totaal ONNODIG nieuw stadhuis is een schande! Voor de hondenbezitters die 3 TON per jaar aan hondenbelasting ophoesten kan er niet eens een hek om een veldje en een paar speeltoestellen af. Wat zou dat nou kosten: een paar duizend euro? Wat een SCHANDE! Ik heb groot respect voor Harry de Olde en Sjoerd, die dagelijks met dat TUIG in het gemeentehuis te maken hebben. Want DAT is het: TUIG dat het vaak moeizaam bijeengebrachte belastinggeld van de inwoners van Almelo VERKWANSELT voor hun eigen ACHTERLIJKE prestige projecten! Het is om te KOTSEN!!

 3. Furr schreef:

  Moeder van een kameraad voor de verkiezingen:

  Ik stem weer PVDA.

  Ik: waarom?

  “Omdat ik dat altijd deed”

  Ja maar de PVDA (uitleg )…. is niet meer zelfde als vroeger.

  “Maar toch stem ik erop en ik heb me er ook niet in verdiept dus ik stem PVDA”

  (en zo zie ik veel mensen …. te dom voor woorden!)

Leave a Reply