Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Waarom oproep Allahu akbar iets anders is dan klokgelui kerk
Categories: Algemeen

Hoe vaak horen we de luide slogans uit de mond van de moslims: “Allahu Akbar!” Wat betekent deze uitdrukking zeggen dat het in zich draagt, een bedreiging of een uitkering van een oproep tot goed of kwaad?

 «Allah Akbar” in het Arabisch betekent – de grote God, de kracht en de macht is boven alles.

“Allah is niet grootse
Mohammed is niet een apostel van god
Haast je niet naar het islamitische gebed
Er zijn velen goden en godheden
Ook dit valt onder de godsdienstvrijheid.”

Godsdienstvrijheid is niet heilig en absoluut. Dat geldt ook voor alle andere vrijheden. Godsdienstige tradities mogen niet in strijd zijn met de openbare orde. Zo kunnen katholieken niet zomaar een processie uitvoeren in de publieke ruimte. Daarvoor moeten ze een vergunning aanvragen en ze mogen niet onnodig hinder veroorzaken.

De publieke ruimte is niet alleen bedoeld voor godsdiensten. In een pluriforme en seculiere samenleving moeten godsdienstige verschijningen rekening houden met andere meningen en stromingen.

Zo acht de SGP de islamitische gebedsoproep in de publieke ruimte niet wenselijk.

Volgens fractievoorzitter Kees van der Staaij ontvangt zijn partij ‘regelmatig klachten over het laten klinken van Allahu Akbar vanaf minaretten’.

Lees het opiniestuk van Afshin Ellian bij Elsevier

SGP wil af van elke dag ‘Allahu akbar’ vanaf minaretten

Stem of voeg toe aan:

1 Comment to “Waarom oproep Allahu akbar iets anders is dan klokgelui kerk”

 1. bert [maathuis] schreef:

  Het begint aardig tot ons door te dringen dat multiculturalisme niet werkt. Dat is geen kwestie van afwijzen van mensen. Islam en Christendom zijn in geheel verschillende gebieden ontstaan én [dus] geworteld. Wanneer een bevolkingsgroep een cultuurvreemde godsdienst in zijn bestaan moet opnemen, dan geeft dat grote problemen, welke niet het gevolg zijn van inhumane onverdraagzaamheid.
  Daar zijn steeds meer mensen van doordrongen:

  “Een groot probleem waar terecht aandacht aan wordt gewijd is de uitholling van onze eigen identiteit. Een belangrijke reden dat de integratie mislukt is, is dat wij een deel van onze eigen identiteit kwijt zijn geraakt.”
  http://cultuurondervuur.nu/multiculturalisme/

  http://www.voxeurop.eu/nl/content/article/499721-wat-tolerantie-wel-betekent
  http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?t=21671