Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
‘Stop die onzin, Zwarte Piet is zwart’

De discussie over Zwarte Piet en het Sinterklaasfeest houdt het land opnieuw in een greep. Wat is het eerste woord dat bij je opkomt als je aan Zwarte Piet denkt? Pepernoten, nostalgie, schoorsteen, plezier, pakjes, guitig, liefde, clown en vooral ‘zwart’.

Tot enkele jaren terug was het Sinterklaasfeest met al haar zwarte Pieten geen enkel probleem. Iedereen vierde mee en de kinderen genoten met volle teugen. Maar opeens was daar een uiterst kleine, maar ook uiterst hoorbare groep mensen die op zoek zijn naar dingen die hen kwetsen.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of deze groep heeft er bezwaar tegen. Zij eisen dat het leed waaraan zij lijden onmiddellijk erkend wordt en dat het aanstootgevende element direct verwijderd wordt. Zo kwam ook Zwarte Piet onder vuur.  Lees verder…

Uit de oude doos:  een video hoe een stad de Sint met zijn Zwarte Pieten verwelkomt met een volksfeest: van klein tot groot, van politie, over leger, naar burgemeester en heel de bevolking.

‘Een jaarlijks terugkerend bezoek dat toen nog meer in stand werd gehouden door tradities dan door commerciële achtergronden”.  En dat nog niet verziekt werd door de wens onze eigen cultuur uit te roeien.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.