Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan het college van B&W naar aanleiding van het Logistiek traject

 

Almelo 15 oktober 2019

 

Geacht college,

Begin juli kondigde men middels de media aan dat de eerste 20 kandidaten van in totaal een groep van 60 kandidaten zouden starten met een leer/werk traject toegespitst op de logistiek.

Het zou gaan om kandidaten die langdurig werkloos zijn geweest en die met behulp van opleidingen en trainingen een jaarcontract konden bemachtigen in de logistieke branche in deze regio.

 

Wij hebben de volgende vragen:

 

 1. Hoeveel van deze unieke kandidaten die deel hebben genomen aan dit traject hebben nu daadwerkelijk een jaarcontract dat in vooruitzicht werd gesteld ?

 

 1. Welke officieel erkende certificaten hebben deze kandidaten behaald ? Denk hierbij aan de benodigde certificaten binnen de logistiek zoals een heftruckcertificaat, een VCA certificaat, een hijsbewijs of een reachtruck certificaat.

 

 1. Bestaat eerdergenoemd jaarcontract nu uit een ABU/NBBU Fase3 contract bij een uitzendbureau of uit een regulier jaarcontract bij een bedrijf in de logistieke sector ?

 

 1. Welke rol heeft het ROC van Twente in dit 13 weken durende traject gespeeld daar zij enkel meerjarige opleidingen verzorgen in het kader van BOL en BBL ?

 

 1. Uit welke onderdelen exact bestond het volledige 13 weken durende traject gelet op de componenten fitheid, werkervaring en motivatie ?

 

 1. Bestaan er ook andere partijen dan Soweco-Extend die dit soort trajecten kunnen verzorgen ? Zijn er andere partijen benaderd en zo ja, welke ?

 

 1. Zijn de deelnemende kandidaten voldoende onderzocht op medisch gebied en psychische gesteldheid door erkende instanties ?

 

 1. Waar en hoe lang hebben de kandidaten werkervaring op mogen doen ?

 

 1. Hebben de kandidaten trainingen gevolgd van erkende instructeurs en welk nut hadden deze trainingen ?

 

 1. Hoeveel bedragen de kosten per kandidaat voor het traject van 13 weken ?

 

 1. Is er ook sprake van eventuele nazorg in de vorm van begeleiding, training/coaching indien de kandidaat een jaarcontract heeft bemachtigd en hoeveel bedragen de kosten daar van ?

 

 1. Bestaan er ook andere trajecten die korter duren dan 13 weken, welke duurzaam zijn en gericht zijn op meerdere branches ?

 

 1. Heeft de kandidaat zelf ook enige inbreng aan de vormgeving van dit traject en eventuele keuze uit een toekomstige werkplek en werkgever ?

 

 1. Wordt het traject vervolgd indien de kandidaat na het traject van 13 weken geen jaarcontract heeft kunnen bemachtigen ?

 

 1. Zijn er ook kandidaten afgevallen cq. uitgevallen tijdens de duur van dit traject en welke gevolgen heeft dat voor hen ? Worden deze kandidaten in het geval van overmacht verder begeleid in de overheersende problematiek ?

 

 1. Heeft er een speciale selectieprocedure plaatsgevonden voor kandidaten met affiniteit tot de logistieke branche ?

 

 1. Hoeveel van deze kandidaten hebben er eerder deelgenomen aan soortgelijke trajecten in het verleden die werden aangeboden door de gemeente Almelo en haar partners hier in ?

 

 1. Welke rechten mag de kandidaat ontlenen aan het contract dat men heeft ondertekend met de uitvoerende partij ?

 

 1. Wat zijn de gevolgen voor de kandidaat wanneer de uitvoerende partij ( Extend) zich schuldig maakt aan contractbreuk ?

 

 1. Is er ook sprake van een scheve machtsverhouding binnen het contract met Extend ?

 

 1. Is er sprake van een geldelijke tegemoetkoming vanuit de overheid wanneer een langdurig werkloze binnen het kader van de Participatiewet wordt geholpen aan een betaalde baan ?

 

 1. Met welk percentage kandidaten die dit traject hebben gevolgd en een jaarcontract hebben bemachtigd acht men dit traject geslaagd ?

 

 1. Is er ook sprake geweest van vergoedingen voor de kandidaten omtrent kleding, schoeisel en reiskosten ?

 

 

Wij zouden graag deze vragen beantwoord willen zien.

 

Met vriendelijke groet,

Namens fractie Partij Vrij Almelo (PVA)

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Schriftelijke vragen PVA aan het college van B&W naar aanleiding van het Logistiek traject”

 1. Avatar Hendrik Jan schreef:

  Na een opleiding in logistiek en internationale handel is de kans groot dat je meteen werk vindt.

  Ik ben heel benieuwd naar de antwoorden van het college van Almelo