Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hoor wie klopt daar kinderen…..

Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten

Het is 5 december 2019 en in menig gezin wordt Sinterklaas gevierd en dat moet ook zo blijven, zeker voor kleine kinderen is het toch ieder jaar een geweldig feest en er wordt naar toegeleefd, nu zijn er echter al meer mensen die de Zwarte Pieten zien als racisme en dit jaar waren er heel wat demonstraties tegen de hulpen van Sinterklaas. Eerst zijn de negerzoenen al in de ban gedaan en die heten nu Buys Zoenen, de onzin ten top want laten we eerlijk zijn een zoen van een neger daar is toch niets mis mee? Zijn we in Nederland niet heel erg aan het doorslaan om zo voorzichtig om te gaan met alles wat maar even lijkt op discriminatie, het moet echt niet raarder worden en wij blijven dan de chocolade lekkernij ook gewoon negerzoenen noemen, de inhoud is overigens WIT.

Er zijn allerlei mogelijkheden waarom Piet zwart is en één daarvan is dat hij door de schoorstenen klimt en dan zwart ziet van de roet, hij kan dat n.l. beter dan Sinterklaas met z’n grote wijde mantel en mijter. Zwarte Piet staat bekend als kindervriend, zijn taken bestaan immers uit het brengen van cadeautjes, het strooien van pepernoten en het vermaken van iedereen met grappen en dansjes. Dat Zwarte Pieten Sinterklaas helpen is toch wel wat anders dan een slaaf zijn, volgens de laatste berichten verdienen ze uitstekend en hoeven maar een paar weken in het jaar te werken. Als ze 65 jaar zijn geworden krijgen ze A.O.W. èn een pensioen voor hun verdere leven en dat nog wel in Spanje. Dat sommige kinderen bang zijn voor Zwarte Pieten kan natuurlijk ook komen omdat de ouders dreigen met de bekende zak van Sinterklaas en oh jongens dat is me nogal een zak!

Hoe dan ook racisme heeft er niets mee te maken en met de slavernij al helemaal niet, laten we niet te ver gaan en onze eigen feesten houden zoals die waren en nu nog zijn met Zwarte Pieten en al, wie zich er aan stoort gaat maar een weekje met vakantie b.v. naar Spanje!

Mocht er vanavond aan de deur geklopt worden dan toch maar even voorzichtig aan, je weet maar nooit wie het is. Het is koud en een beetje mistig, maar gelukkig geen gladde daken.

Iedereen die vanavond Sinterklaas viert veel plezier gewenst met het heerlijk avondje.

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.