Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Burgerinitiatief om sluiting ziekenhuizen terug te draaien
Categories: Zonder rubriek

De Partij Vrij Almelo steunt de oproep van Hart voor Den Haag/Groep De Mos om de sluiting van ziekenhuizen terug te draaien.

De Haagse partij is een burgerinitiatief begonnen dat de Tweede Kamer ertoe oproept om ziekenhuizen die in het verleden zijn gesloten weer te openen. Dat moet ervoor zorgen dat het aantal IC- en ziekenhuisbedden in Nederland toeneemt. Fractievoorzitter Richard de Mos heeft voor het burgerinitiatief minimaal 40.000 handtekeningen nodig.

Om die duizenden handtekeningen binnen te halen is De Mos een online petitie gestart. Hij noemt zijn initiatief een noodkreet. ‘Met dit burgerinitiatief willen we de Kamer wakker schudden om niet alleen het aantal IC-bedden drastisch te verhogen, maar ook alle voorgenomen sluitingen van ziekenhuizen te schrappen’, zegt De Mos. ‘Dat is niet alleen goed voor het bestrijden van het coronavirus, maar het is ook nodig om in de toekomst genoeg ziekenhuiscapaciteit te hebben voor een snel groeiende bevolking die bovendien sterk vergrijsd is.’

Ziekenhuizen, verpleegkundigen en huisartsen waarschuwden ons zo’n 2,5 jaar geleden al over de gevolgen van de grootscheepse zorgbezuinigingen van het kabinet Rutte. Ze vreesden dat de zorg voor kwetsbare mensen door de bodem zou zakken door financiële problemen en een personeelsgebrek. Deze coronacrisis laat zien dat we aan alles tekort hebben, maar biedt ook de kans om fouten uit het verleden te herstellen. Het sluiten van ziekenhuizen, het ontslaan van tienduizenden medewerkers uit de zorgsector, het terugbrengen van het aantal ic-bedden, het met miljarden euro’s tegelijk snijden in de gezondheidszorg werd business as usual voor Rutte & Co.

Teken jij de petitie hier ook even?

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.