Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gedane waarschuwingen leidden nauwelijks tot actie
Categories: Zonder rubriek

Misschien moeten we ons de vraag stellen…. waarom is Onze Zorg kapot bezuinigd?? In opdracht van Rutte werd in 2011 de botte bijl in de Zorg gezet met o.a. minimaal 100.000(!) zorgmedewerkers die zo aan de kant werden gezet, bijna een halvering van het aantal IC plekken en nog wat andere ongemakkelijke zaken. Experts raadden het toen al ten zeerste af, maar het kabinet Rutte vond dat allemaal maar onzin.

In 2016 waarschuwen deskundigen van het RIVM, TNO, AIVD en NCTV in veiligheidsanalyses voor het tekort aan intensive care-bedden als gevolg van een pandemie, schrijft NRC Handelsblad. Zo stond er vorig jaar in de Nationale Veiligheidsstrategie: “Het risico van een uitbraak van een (ernstige) infectieziekte zoals een grieppandemie blijft (…) reëel.”

Luistert u hier en huiver: – www.youtube.com/watch?v=pr6H3PyzvkE

Komt er na de coronacrisis nu een grote, structurele uitbreiding van het aantal ic-bedden in Nederland?

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.