Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
HERDENKING GEVALLENEN TIJDENS DE TWEEDE WERELDOORLOG (1939-1945)
Categories: Zonder rubriek

Het is en blijft belangrijk om stil te staan bij het leed dat de Tweede Wereldoorlog heeft veroorzaakt.  

Jaarlijks op 4 mei worden in Nederland de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking. Een dag later wordt de bevrijding van de Duitse bezetter (1940-1945) gevierd.

Vanwege de coronacrisis is er dit jaar geen stille tocht en geen gezamenlijke herdenking bij het oorlogsmonument aan het Van Dronkelaarplein. 

De lokale zender AA Visie brengt een speciale uitzending met onder meer een toespraak van burgemeester Arjen Gerritsen, het voordragen van een gedicht en beelden van eerdere herdenkingen. De uitzending is van 19.15 tot 20.10 uur en is ook te horen via AA FM.

De Nationale Herdenking is rechtstreeks op de televisie te zien op alle drie de publieke netten (en bij sommige van de commerciële zenders).  Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur.

Het Nationaal Comité omarmt het initiatief van de Oranjevereniging in Etten-Leur en roept alle blazers van Nederland op het Taptoe signaal mee te spelen vanuit huis. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis mee te zingen.

Het is elk jaar weer goed om even bewust stil te staan bij het concept vrijheid. Ook voor de Partij Vrij Almelo.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.