Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Opening hondenspeeltuin op 4 oktober gaat niet door
Categories: Zonder rubriek

Opening hondenspeeltuin Grotestraat-Zuid op later moment

De feestelijke opening van de hondenspeeltuin aan de Grotestraat-Zuid, die gepland stond op 4 oktober (dierendag), gaat helaas niet door. Tijdens een landelijke persconferentie zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vanwege de aangescherpte maatregelen heeft de organisatie in gezamenlijk overleg en op aanraden van de gemeente Almelo besloten de opening niet plaats te laten vinden.

We vinden het op dit moment niet gepast en bovendien kunnen we gezien het grote aantal te verwachten bezoekers de 1,5 afstand niet garanderen. Natuurlijk willen we op een later moment alsnog een feestelijke opening organiseren voor hondenliefhebbers, buurtbewoners en genodigden.

De hondenspeeltuin zou op dierendag geopend worden door de nabestaanden van Peter Koekebakker. Peter heeft gedurende zijn leven duizenden dieren in nood gered en geholpen. Alle dieren konden op zijn onvoorwaardelijke steun rekenen. De dierenredder woonde vroeger in de buurt, begon een hondenasiel in Spanje, maar overleed vorig jaar op 58 jarige leeftijd. De hondenspeeltuin wordt naar hem vernoemd.

We houden U op de hoogte wanneer het zover is en een bijeenkomst weer mogelijk is.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.