Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Welke gemeente wordt in 2020 de meest diervriendelijke gemeente van het jaar?
Categories: Zonder rubriek

Om dierenwelzijn op gemeentelijk niveau een positieve boost te geven organiseert Stichting DierenLot elk jaar de verkiezing voor de Meest Diervriendelijke Gemeente van Nederland.

Na 15 oktober wordt de top 10 bekend gemaakt. Deze gemeenten zullen dan officieel in de race zijn voor de titel ‘Diervriendelijke gemeente van het jaar 2020‘.

Welke gemeente heeft een dierenwelzijnsbeleid, welke gemeente heeft een wethouder aangesteld met dierenwelzijn in zijn takenpakket en zorgt er ook nog eens voor dat beleid daadwerkelijk goed wordt uitgevoerd?

Die gemeente die dat het beste doet, kan aanspraak maken op de titel Meest Diervriendelijke Gemeente van Nederland. De winnende gemeente wordt dan via de media bekend gemaakt.

Uit alle genomineerde gemeenten worden op basis van een lijst van diervriendelijke criteria de 10 meest diervriendelijke gemeenten gekozen waarna een jury bestaande uit professionals in de dierenwelzijnssector na een verdiepend onderzoek de uiteindelijke top 3 gaat bepalen. 

Dierenwelzijn moet een belangrijk onderdeel worden van het gemeentebeleid, nu de landelijke overheid de verantwoordelijkheid over diergerelateerde zaken als het chippen van honden en katten, overlast van dieren, opvang van zwerfdieren en omgang met agressieve honden steeds meer naar gemeenten overhevelt. 

Dierenwelzijn

Alle dieren verdienen een dierwaardig bestaan. Vele inwoners van onze gemeente hebben huisdieren waar zij heel veel plezier aan beleven. Helaas komt het toch voor dat mensen hun huisdieren verwaarlozen en/of mishandelen. Ook landbouwhuisdieren komen regelmatig in het nieuws vanwege verwaarlozing. Niemand mag echter een dier mishandelen. Niet alleen lichamelijk geweld tegen dieren is mishandeling, maar ook uithongering, verwaarlozing of het in de steek laten van een dier is mishandeling. Partij Vrij Almelo wil dat deze dieren worden beschermd. 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.