Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Malafide handelaren/fokkers moeten streng worden aangepakt
Categories: Zonder rubriek

De Partij Vrij Almelo was op uitnodiging van wethouder Joost Eerdmans bij de instalatie van de eerste Dierenpolitie van Nederland. Capelle aan den IJssel 15 februari 2010

Nederland heeft de twijfelachtige eer hoog op de lijst van dierenleed te staan. Ons land staat op de vierde plaats van een lijst met landen waar dierenleed grootschalig voorkomt.

Het aantal meldingen over gezelschapsdieren (hond en kat) dat de NVWA in 2022 heeft ontvangen is in een jaar tijd meer dan verdubbeld. Waar het in 2021 om 1.519 meldingen ging, steeg dit aantal in 2022 naar 3.621

Een doorn in het oog van de Koninklijke Hondenbescherming is de malafide hondenhandel, waarin honden worden verhandeld uit louter winstbejag met alle gevolgen van dien: slechte huisvesting, erfelijke ziektes, ongesocialiseerde honden, zieke pups. Deze verwerpelijke handel veroorzaakt veel dierenleed en emotioneel verdriet bij de baas. Naast goede voorlichting aan toekomstige pupkopers is het ook noodzakelijk dat malafide handelaren/fokkers streng worden aangepakt.

Foute hondenfokkers zijn namelijk lastig te onderscheiden van betrouwbare fokkers. De honden leven in verschrikkelijke omstandigheden, maar wanneer er mensen naar de pups komen kijken, worden deze naar een andere ruimte overgebracht. Hierdoor lijkt het alsof ze wél in een nette en schone omgeving leven.

Moederhonden worden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden en met hormonen behandeld om het hele jaar door puppy’s te kunnen ‘produceren’. De pups zelf worden veel te jong bij hun moeder weggehaald, waardoor ze veel vatbaarder zijn voor ziekten. Daarnaast worden ze niet of slecht gesocialiseerd wat tot gedragsproblemen kan leiden.

Helaas zijn er nog veel van dit soort fokkers in Nederland, en ze zijn niet altijd even makkelijk te vinden. Gelukkig kun je er zelf iets aan doen om deze malafide hondenfokkers te stoppen. Het grootste probleem ligt namelijk bij de koper, legt de Dierenbescherming uit. Die willen graag voor een leuke prijs een puppy kopen en doen verder geen onderzoek. En daar gaat het fout.

Je weet dat ze bestaan, maar je denkt er niet graag aan.

DE BROODFOKKER

Broodnodige zorg voor “het materiaal”.
Handel, geld; dat is z’n taal.
Stuksprijs exclusief.
Gevoelloos, berekenend en kil, geld is wat hij wil.
Een dieronwaardig bestaan ?
Daar heeft hij geen boodschap aan.

Arme man, heb je echt geen idee van het leed dat op je bordje ligt ?
Onverteerbaar.

Sophie Daniels

https://www.houseofanimals.nl/onze-impact/investigations/broodfokkers/

https://www.licg.nl/foute-fokker/

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.