Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dierenpolitie (ook in Almelo?) geadopteerd

In Capelle aan den IJssel zijn speciale toezichthouders actief die kunnen optreden tegen mishandeling en verwaarlozing van dieren.  Deze zogenaamde dierenpolitie ging dit jaar in Capelle aan den IJssel van start.  Het initiatief van wethouder Joost Eerdmans wordt door verschillende andere steden geadopteerd.

Normaliter komen meldingen over mishandeling en verwaarlozing van vee terecht bij de AID (Algemene Inspectiedienst) en als het huisdieren betreft bij de LID (Landelijke Inspectiedienst).  Helaas zijn er landelijk slechts veertien LID-inspecteurs, waardoor veel meldingen te lang onbehandeld blijven.  Onder andere Amsterdam, Deventer, Spijkenisse en Zwolle hebben aangegeven wel brood te zien in een dierenpolitie in hun stad, die direct kan inspringen als er meldingen over dierenleed binnenkomen.

Binnenkort zal de Partij Vrij Almelo opnieuw een motie indienen, dit keer vergezeld van honderden handtekeningen van Almeloërs die ons initiatief om te komen tot een dierenpolitie ondersteunen.

Harry de Olde

Stem of voeg toe aan:

Leave a Reply