Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het Stadhuis huilt

Lekkage Stadhuis 03

(foto Partij Vrij Almelo)

Sjoerd Visser

Vandaag werd ik naar het stadhuis geroepen voor een kort gesprek.  En het was zulk lekker baggerweer: het kwam met bakken uit de lucht.  Nou woon ik niet zo ver weg, dus kon ik het lopend af.  Maar na 30 meter al was het niet meer te harden….zo hard kwam het uit de lucht vallen.  Ik was al behoorlijk nat.  Aangezien mijn goedkope paraplu het had begeven heb ik maar meteen een steviger en duurder exemplaar aangeschaft…die ook wel tegen een beetje wind kan.  Anders blijf je goedkope slechtere exemplaren kopen die binnen de kortste tijd weer het loodje leggen.  Ik moet ook besparen, dus aan rotzooi heb ik niets.  Dan liever een NL – uitvinder spekken vanwege z’n slimme effectieve duurzame uitvinding.  Het kost wel iets meer maar dan heb je ook wat.  Niet dat ik dat altijd zo doe, want ik heb derdehandse spullen genoeg, die nog goed werken.  En ik kreeg onverwacht nog 10 euro korting…terwijl de actie al afgelopen was.  Niet dat ik wist dat er een actie was geweest, maar het is in tijden van crisis mooi meegenomen.

Enfin, binnen in de fractiekamer even met elkaar gesproken, een bakkie koffie gedronken daarbij, even de post doorgenomen en nog even wat vragen bij de griffie.  Terwijl ik even naar de griffie liep kwam het water uit het plafond naar beneden.  Dus mijn paraplu maar even opgedaan, en een foto laten nemen.

U ziet:  het ziet er zelfs binnen florisant uit.  Maar hierbij moet ik wel even aantekenen dat die woorden erg ongelukkig gekozen zijn.

Tevens zag ik op een andere afdeling in het Stadhuis dat er vuilniszakken werden uitgedeeld, om de computerapparatuur te beschermen tegen volgezogen vallende plafondplaten.  U ziet en leest wel: niet alleen buiten het Stadhuis is het niet in orde, binnen het Stadhuis mankeert er ook het een en ander.  Volgens mij is het tijd om het praten over een nieuw Stadhuis te staken, en het arbotechnisch in orde maken.  Tevens zorgen dat het waterdicht en tochtvrij is.  (Thermopene ramen?)  Aangezien het ’s zomers warmer lijkt te worden en er ook meer regen tegelijk naar beneden komt op sommige momenten, lijkt het me ook zinvol airconditioning aan te leggen, zodat je aangenaam kunt werken zonder weg te smelten.  Een andere (aangename) kleur aan de buitenkant zou wenselijk zijn, want die “snot” kleur van nu is niet om aan te zien.  En de boel daarna beter onderhouden dan nu het geval is.  Zomaar een idee om het allemaal zo goedkoop mogelijk te houden.

Nou we toch in het centrum zijn: wat weinig groen en waarom is er in het centrum geen ECHT GEZELLIG GROEN PARK waar je ook gezellig kunt zitten op vandaal – en weerbestendig materiaal?  Ook overdekt is dat mogelijk….bij slecht weer bijvoorbeeld.  Met eventueel een kleine afgeschermde ruimte met speeltoestellen om kinderen te laten spelen.  En als er nog wat ruimte is ook voor honden zo’n afgeschermde ruimte.

In het centrum staat echt weinig groen en zo’n park zou dan een aanwinst zijn en niet duur om aan te leggen.  Bijvoorbeeld kan zo iets al tegenover de rechtbank, waar nu nog dat Fortezza-bord nutteloos staat te verrotten.  Daar staan namelijk een aantal flats, dus veel mensen op een kluitje.  Dan is zoiets groens een verademing, ook als je van het station naar de stad wandelt.  Ook als je na een rechtzaak even wilt bijkomen voordat je in de auto stapt.  Misschien kan er onder dat park een ondergrondse parkeergarage…en die ene tegenover het Stadhuis tegen de vlakte.….voor een echt Raadhuisplein (dus ietsje groter dan nu)….met liefst veel groen daarbij!!!  De woningen achter Niels laten staan, evenals dat voor sloop klaarstaande gedeelte van de kloosterhofflat.  Meteen dat weer verhuren, er staan al maanden minimaal 10 woningen leeg.  Zonde, en wat een verlies.

Maar ja…..zullen ze eindelijk eens naar ons als kleine partij luisteren???

Daar lijkt men zich al te groot en te voornaam voor te voelen….enkele uitzonderingen daargelaten.

Dus voortaan maar een paraplu mee naar binnen…wie weet wat er uit de lucht komt vallen.

Ik hoop maar dat men vandaag tijdens de wielerronde niet uitglijdt op die gladde stenen, en hopen op droog weer!!!

Groeten van Sjoerd (PVA)

Stem of voeg toe aan:

Leave a Reply