Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dierenpolitie in Capelle aan den IJssel

Op bezoek bij wethouder Joost Eerdmans Capelle aan de IJssel (foto Partij Vrij Almelo)

Eindelijk krijgen we dan een Dierenpolitie in Nederland, zoals is aangekondigd in het regeerakkoord van VVD en CDA (met steun van PVV)

Van de drieduizend politieagenten die er in totaal bijkomen, gaan vijfhonderd zich bezighouden met de bestrijding van dierenmishandeling.  De instelling van zogeheten animal cops was een uitdrukkelijke wens van de PVV.

Daarnaast komt er een landelijke proef met het instellen van plaatselijke BOA’s.  Het initiatief van het instellen van een dierenpolitie is afkomstig van oud-LPF-Kamerlid Eerdmans, die nu wethouder is in Capelle aan den IJssel.  Hij spreekt van een grote doorbraak.

Sindsdien komen er bij Joost Eerdmans wekelijks honderden steunbetuigingen binnen uit Capelle zelf en ook ver daarbuiten.

Reden te over om als Partij Vrij Almelo eens een kijkje te nemen in de stad waar het allemaal begonnen is.

Een afspraak was zo gemaakt en dus togen Ik (Harry de Olde) en raadsvolger Sjoerd Visser op weg naar Capelle aan den IJssel. Aangekomen werden we allerhartelijkst ontvangen door een medewerkster van Joost Eerdmans en getrakteerd op een lekker bakje koffie. Na een minuut of tien kwam Joost Eerdmans ons ophalen en samen gingen we naar een vertrek waar hij ons voorstelde aan een ambtenaar die ons meer wist te vertellen over de vorderingen en opleidingen van BOA’s die zich gaan bezighouden met de opsporing van dierenleed.

Deze mensen krijgen een interne opleiding en de bevoegdheid om direct in te grijpen. Gesprekken zijn gaande om deze opleiding landelijk te coördineren.  Er zijn hier binnenkort gesprekken over met de politieacademie in Apeldoorn.

In ieder geval gaat alles nu in een stroomversnelling mede door toedoen en grote druk/inzet van Wethouder Eerdmans. Ondertussen blijven we ijveren in de Gemeenteraad om dit initiatief in Almelo alvast op te starten en gaan we door met onze handtekeningenactie met het doel het brede draagvlak wat er wel degelijk is voor een Almelose dierenpolitie aan ons gemeentebestuur te laten zien.

De Partij Vrij Almelo is uitgenodigd aanwezig te zijn bij de officiële landelijke perspresentatie van het eerste dierenpolitieteam in Capelle aan den IJssel. Uiteraard zal de PVA daarbij aanwezig zijn en op deze wijze krijgen ook de Almelose initiatieven landelijke bekendheid.

Harry de Olde,

Partij Vrij Almelo

Hond ligt jarenlang aan verwarmingsbuis        (30-10-2010)

Je hoeft de krant maar open te slaan en het dierenleed komt je tegemoet!!

De dierenbescherming heeft een zwaar verwaarloosde hond uit een woning in Aalten gehaald.  De hond heeft tien jaar met een ketting aan een verwarmingsbuis vastgelegen.  De hond lag in zijn eigen uitwerpselen en kreeg nauwelijks te eten, aldus de inspectiedienst.  De eigenaar kreeg een proces-verbaal vanwege dierenmishandeling.

Het dier is voor herstel naar een opvangadres in Babberich gebracht.

De Partij Vrij Almelo blijft vechten voor een beter lot van dieren in nood!!

Stem of voeg toe aan:

Leave a Reply