Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Onthulling en openingsceremonie “Armenian Genocide Memorial Almelo”

646025105-600x399

Armeniërs in alle delen van de wereld herdenken vandaag dat precies 99 jaar geleden de volkerenmoord in het Ottomaanse Rijk, het moderne Turkije, tegen hun voorouders begon.

Armenië heeft de massamoord van 1915 herdacht. In dat jaar werd de Armeense bevolking uit Oost-Turkije gedeporteerd en kwamen honderdduizenden mensen om het leven. Sommige historici zeggen zelfs dat er 1,5 miljoen mensen zijn omgekomen.

Wereldwijd herdenken Armeniërs vandaag die gebeurtenissen uit 1915. En juist gisteren zette de Turkse premier Erdogan een bijzondere stap door zijn medeleven uit te spreken met de nabestaanden. In Almelo is het dit jaar extra onrustig rondom de herdenking van de anderhalf miljoen slachtoffers. Armeniërs hebben hier een heel groot genocidemonument gebouwd, dat vanmiddag werd onthuld ter nagedachtenis van de ruim 1,5 miljoen slachtoffers van de Genocide van 1915, gepleegd door het Ottomaanse regime. De aanwezigen, waaronder de Partij Vrij Almelo verzamelden zich op het plein van de Armeense kerk waar de onthulling van het monument “Armenian Genocide Memorial Almelo” (A.G.M.A.) vanmiddag om 14.00 plaatsvond.

De Armeense kerk in Almelo is in omvang veruit de grootste Armeense organisatie in Nederland vandaar dat het ook een centrale rol gaat vervullen bij de herdenking in 2015 van de slachtoffers van de Armeense genocide, dan een eeuw geleden.

COEN8462

Het monument “Armenian Genocide Memorial Almelo” (A.G.M.A.) (foto’s: Coen Mulder)

COEN8607

COEN8579

COEN8718

http://www.armeensegenocide.info/geschiedenis.html

Stem of voeg toe aan:

Leave a Reply