Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
KERSTMIS, EEN GEZELLIGE TIJD VAN LICHTJES, EN……ER ZIJN VOOR DE MEDEMENS
Categories: Zonder rubriek

In deze donkere dagen voor de kerst is het goed eens stil te staan bij hen die het niet zo breed hebben en zij die hun schouders zetten onder acties om het leed van de medeburger te verlichten, zonder daarbij zichzelf te ontzien, kortom die mannen en vrouwen die slechts een ding voor ogen hebben “hoe help ik mijn medemens”.

Toch weten veel mensen eigenlijk niet eens wat kerstmis precies is, of dat ze hier eigenlijk niet zoveel bij stil staan. Kerstmis betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Kerstmis gaat onder andere over familie, vrienden, liefde, geven, barmhartigheid en zelfs lekker eten. Voor veel mensen gaat kerstmis ook over de geboorte van jezus  in een houten stal, omringd door diverse dieren.

Maar voor veel dieren is het echter geen vrede. Dagelijks gaan er miljoenen dieren naar slachthuizen en worden ze “vervangen” door weer miljoenen andere. Deze dieren leven zeer kort en hebben vaak een vreselijk leven. In de gedachte van vrede op aarde ligt het dan ook voor de hand om ook met de kerst even aan de dieren te denken.

Anderen helpen of er voor anderen zijn hoeft helemaal niet altijd met geld te maken te hebben. Iemand helpen bij iets wat hij of zij niet kan, een praatje maken met iemand in een verpleeghuis of bij iemand thuis die veel alleen is, of slechts een glimlach kan al ontzettend veel betekenen voor een ander.

Nog even en we beginnen met de kerst, een mooie tijd om met zoiets te beginnen, en wie weet wat er uit voortvloeit.

De Partij Vrij Almelo (PVA) wenst u allen fijne Kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar.

KERSTMIS IS  … EEN LIEDJE VOOR JE SCHATTIGE HOND ZINGEN …

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.