Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Coronavirus en besluitvorming gemeente
Categories: Zonder rubriek

Voorzitter, geacht college, URGENT

Op 18 maart 2020 leest de Partij Vrij Almelo met zeer grote verbazing uw mededeling dat burgemeester Arjen Gerritsen in overleg met het Presidium het nodig vindt dat de raad vergadert op 23 maart 2020. Het gaat over het Parapluplan Wonen en dat behandeling van dit voorstel onderhevig is aan een fatale termijn: in verband met wettelijke bepalingen en de raad uiterlijk 24 maart 2020 over het voorstel besloten dient te hebben. Wat is hier in vredesnaam aan de hand!

Wat maakt dat onze gezondheid ondergeschikt mag worden gemaakt aan een of ander Parapluplan? Is een Parapluplan Wonen belangrijker dan de gezondheid van raadsleden? De noodzaak om 23 maart 2020 te besluiten ontbreekt. Weet uw college wel hoe groot de kans is op besmettingsgevaar ! ! ! Vandaag steeg het aantal besmettingen met 346 naar 2051. Eén besmet persoon besmet in één ruimte alle aanwezigen binnen 15 minuten.

PVA leest een dokterscitaat; “We zien mensen met een blanco medische voorgeschiedenis die zeer zwaar ziek zijn van vooral mensen tussen de 30 en 50 jaar die binnenkomen.” Demeyer; zegt dat de klachten erg op elkaar lijken: “Ze zijn een week ziek geweest, grieperig thuis gebleven. De griepaanval is voorbij, denken ze. Twee dagen voelen ze zich prima. En dan komen ze zich aanmelden met klachten van een droge kuchhoest en kortademigheid.” “Ze komen gewoon binnengewandeld, maar ze zijn wel vreselijk aangetast door het virus. De beelden die we genomen hebben, zijn ronduit angstaanjagend. In die longblaasjes zit 80 tot 90 procent ontstekingsvocht en dat koekt samen tot een soort van massa die een litteken aan het vormen is.”

Premier Rutte verlangt dat iedereen thuis blijft en geen sociale contacten onderhoudt en u roept -in strijd met wat Rutte zegt- de raad bijeen voor een besluit op 23 maart 2020? Wat zijn de nadelen als we niet op 23 maart 2020 besluiten? Legt u ons dat eerst eens even uit. Pas dan kunnen we de noodzaak beoordelen en afwegen of we een hogere besmettingsrisico moeten gaan nemen. Nu houdt u ons die informatie geheim. Horecabedrijven moeten sluiten, scholen moeten sluiten, de economie wordt zeer hard getroffen, en nu vraagt u raadsleden in één ruimte aanwezig te zijn.

Dit behoort u verplaatsen zolang de noodzaak niet is aangetoond.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.