Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Vouchers Almelo Doet Mee niet verzilverbaar
Categories: Zonder rubriek


13-juli-2020. Stephan Hubers.

Meerdere berichten over niet verzilverbare vouchers, uitgegeven aan de minima door Almelo Doet Mee, hebben de Partij Vrij Almelo bereikt.
Mensen hadden vouchers gekregen en konden deze niet meer verzilveren. Hoog tijd om eens poolshoogte bij Almelo Doet Mee te nemen.

Meerdere mensen hebben zich bij leden van de Partij Vrij Almelo gemeld, dat eerder uitgegeven vouchers niet meer verzilverbaar waren. En niet alleen dat, maar dat er ook geen nieuwe vouchers meer voor te krijgen waren. Het probleem speelt zich af rondom de in januari en februari uitgegeven vouchers. Deze waren door de Corona-crisis niet meer te verzilveren.

Ter verduidelijking: als een voucher eenmaal is afgegeven, heeft de gerechtigde maximaal vier weken de tijd om deze bij de betrokken deelnemende organisatie te verzilveren. Dit kon door de corona-crisis niet bij deze vouchers.

Tegelijkertijd kwam er tijdens de ‘lock-down’ het besluit van de Gemeente Almelo om een aantal zaken niet meer te vergoeden vanuit het participatiefonds, waar Almelo Doet Meede mediator voor is. (zie afbeelding)

De opgesomde deelnemers worden door de Gemeente Almelo als luxe gezien en niet als een noodzakelijke participatie-mogelijkheid. In moeilijke tijden als deze, waar elke cent dubbel omgekeerd moet worden, snappen
we allemaal dat er her en der bezuinigd moet worden.

Het probleem berust hem erin dat de in januari en februari uitgegeven vouchers voor de deelnemers nu, na de lock-down, niet meer vernieuwd kunnen worden. De vergoeding bestaat niet meer.

Almelo Doet Mee roept daarom gerechtigden die met een niet geaccepteerde voucher uit januari of februari zitten op, om daarmee langs te komen en samen naar oplossingen te zoeken. Er zijn legio mogelijkheden via alternatieve kanalen, maar die kunnen niet aangesproken worden als de mensen zich niet melden bij Almelo Doet Mee.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.