Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Provincie bevestigt trap op rem bij Hornbach
Categories: Zonder rubriek

De komst van bouwmarkt Hornbach naar Almelo is nog lang niet zeker

Net als de omwonenden vindt de provincie dat Hornbach teveel problemen voor Almelo veroorzaakt. Het is veel te groot, vindt de provincie die daarom op de rem trapte op 17 november 2020.

De omwonenden zijn er blij mee en hun bezwaarschriften vindt de provincie gegrond. De provincie heeft B&W al gewaarschuwd dat ze op de rem zou trappen.

Het is ook een raar plan met die Hornbach. Het is een winkelcentrum opzich. De Almelose binnenstad loopt dan echt leeg. Ook het enorm grote pand pal tegenover burgers getuigt van weinig respect wat de raad overheeft voor haar burgers.

Het laden en lossen ligt op 35 meter afstand van tientallen woningen. Zij krijgen levenslang overlast. Je zult je huis daar maar tegenover hebben staan.  

De gemeente lijkt overigens haar hand te hebben overspeeld. Door volledig af te gaan op het advies van hun huisadvocaat. Die aangeeft dat op basis van de Europese Dienstenrichtlijn het weigeren van Hornbach niet zou zijn geoorloofd.

Maar zo steekt de Europese Dienstenrichtlijn niet in elkaar. Planologisch is Hornbach helemaal niet zo rozengeur en maneschijn. Goed dat de provincie Overijssel het plan on hold heeft gezet.

Wel opmerkelijk dat de kritiek van de provincie niet in de gemeenteraad aan de orde is gekomen toen die het plan Hornbach goedkeurde.

Marcel Middelkamp

Situatieschets / animatie Bornerbroeksestraat

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.