Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Is elektrisch rijden wel zo milieuvriendelijk?
Categories: Zonder rubriek

Het grootste argument voor elektrisch rijden is dat het duurzamer zou zijn dan rijden in een benzine-auto.

Vooral de kleine hoeveelheid CO2 die een elektrische auto uitstoot in vergelijking met een benzine-auto, wordt vaak genoemd. Maar is dit ook echt zo?

De overheid stimuleert het rijden in een elektrische auto fors en heeft tientallen miljoenen uitgetrokken voor de aanleg van honderdduizenden extra laadpalen. Het doel is om in 2030 bijna 2 miljoen elektrische auto’s te hebben in Nederland.

Deze auto’s zouden beter voor het milieu zijn omdat ze geen CO2 uitstoten. “Onzin. We worden weer zwaar voor de gek gehouden,” zegt emeritus hoogleraar Guus Berkhout in De Telegraaf. Elektrische auto’s zijn volgens hem helemaal niet zo groen als wordt beweerd.

https://dutchmobilityinnovations.com/spaces/86/dutch-mobility-innovations/articles/news/34641/opinie-prof-dr-ir-guus-berkhout-elektrische-auto-vervuilt-en-blaast-stroomnet-op

https://www.nationalgeographic.nl/milieu/2021/01/de-stille-kosten-achter-de-elektrische-revolutie-in-de-auto-industrie

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.