Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Buurtbemiddeling moet beter bereikbaar zijn, ook in tijden van vakantie
Categories: Zonder rubriek

Nog steeds krijgt de Partij Vrij Almelo meldingen binnen van burenruzies.

Het lijkt er op dat steeds meer Almeloërs ruzie krijgen met de buren. Helaas kunnen de instanties, gemeente, politie en woningcorporaties niet altijd helpen om te bemiddelen.

De gemeente Almelo (en veel andere gemeenten) hebben toen het initiatief genomen daar wat aan te gaan doen en het project “Buurtbemiddeling” opgezet. Buurtbemiddeling draagt bij aan de leefbaarheid in wijken en buurten.

Maar deze hulp is juist op tijden dat er meer meldingen binnenkomen niet altijd aanwezig. Dat betekend dus dat er meer mensen nodig zijn die elkaar kunnen ondersteunen en de bereikbaarheid kunnen garanderen tijdens perioden van ziekte en vakantie.

Wat enige wat ons dan rest is de ruzie alsnog melden bij de politie, wijkagent of woningcorporatie.

Wat is buurtbemiddeling

https://www.hetccv-woonoverlast.nl/doc/publicaties/handboek-buurtbemiddeling.pdf

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.