Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het is tijd voor actie tegen messentrekkers
Categories: Zonder rubriek

Jongeren kunnen tussen 11 en 17 oktober in ruim tweehonderd gemeenten anoniem een mes of ander steekwapen inleveren, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Wie een mes inlevert, krijgt bovendien geen straf.

Het gaat om een landelijke inzamelactie die erop gericht is het messenbezit onder jongeren tegen te gaan. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) werken mee aan de actie “Drop je knife en doe wat met je life”.

Net als in heel Nederland neemt het aantal incidenten met minderjarigen met messen op zak ook in Almelo toe. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Dus tijd voor actie, vindt de Partij Vrij Almelo, die meer werk wil maken van bewustwording en preventie. ,,Jongeren alleen oppakken en vervolgens weer vrij laten lost deze messenproblematiek niet op.”

Toch heeft Almelo net als de andere Twentse gemeenten besloten geen gebruik te maken van die mogelijkheid. Dat roept bij de Partij Vrij Almelo direct de vraag op of de gemeente het wapenbezit- en gebruik onder jongeren wel serieus wil nemen. Inmiddels roeren politieke partijen in Twente zich over deze ‘gemiste kans’. Heel Oost-Nederland lijkt een witte vlek op de kaart van gemeenten die wel meedoen.

De Partij Vrij Almelo wil opheldering van het college van B en W waarom de gemeente Almelo zich niet heeft ingeschreven. We zien het net zoals de andere 200 gemeenten een gemiste kans om een belangrijk signaal aan de samenleving af te geven.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/09/13/actie-tegen-wapenbezit-onder-jongeren-drop-je-knife-en-doe-wat-met-je-life

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.