Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ontplooj faciliteert passende werkplek voor iedereen
Categories: Zonder rubriek

Medewerkers van Onplooj

Bij werkontwikkelbedrijf Ontplooj draait het om de medewerker: het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, om zichzelf te ‘ontploojen’. Zodat zij hun weg (terug)vinden naar werk. Ontplooj is het werkontwikkelbedrijf voor Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden en begeleidt mensen naar zo regulier mogelijk werk in samenwerking met werkgevers. Voor mensen die dat (nog) niet kunnen, biedt Ontplooj ontwikkelingsmogelijkheden en passend werk.

We werden hartelijk ontvangen door Maud van Geel. Als Manager Ontplooj draagt zij de eindverantwoording voor alle dagelijkse- en bestuurlijke processen. Voor haar en haar collega’s is het belangrijk om medewerkers en deelnemers uit de Participatiewet hun weg te helpen vinden naar werk. Je vereerd voelen om deze mensen te kunnen helpen, en dankbaar dat zij ons helpen. Naast het werk dat ze verrichten, valt er veel te leren van mensen die een compleet ander leven hebben dan wij of de mensen om ons heen. Het is inspirerend om ieders verhalen te horen en te zien hoe ver ze zijn gekomen, en hoe hard ze elke dag groeien. Daar doen we het voor!”

Voordat wij met de rondleiding begonnen kregen we een heerlijk kopje koffie of thee met (huisgemaakt)gebak aangeboden.

We genoten van een bijzondere middag. Fantastisch om te zien dat er op deze manier aandacht besteed wordt aan de mooie missie en mensen van Onplooj en dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt al doende, een ambacht leren. Er is een grote groep die aan de zijkant staat. Als je kijkt naar wat zij kunnen, is er keus genoeg. En dat ze zich hier op een fantastische manier kunnen ontwikkelen en ontplooien. Zo wint iedereen.

Hartelijk dank aan het team van Onplooj dat zij ons een kijkje achter de schermen bieden. Bij veel mensen bestaat het idee dat dagbesteding als deze weinig om het lijf heeft. Maar het levert de maatschappij juist veel op. Zowel voor de opdrachtgevers als voor de mensen die hier werken. Want dat is voor het grootste deel: gewoon werk. Het is meer dan dagbesteding. Het is een sociale werkplek in de breedste zin van het woord.

Partij Vrij Almelo

Manager Maud van Geel

Foto’s Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.