Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Eerste hondenspeeltuin in Ossenkoppelerhoek?

IMG_0105

Hondenspeelplaats (foto Partij Vrij Almelo)

Op de Maardijk richting het stadion (Rembrandlaan oversteken en dan voorbij de huizen) mogen de honden los lopen want er staat een paaltje met een groen bordje langs de weg op een strook van 60 cm berm.  Er rijden veel fietsers waaronder ook moeders met kleine kinderen.  Ik moet er echt niet aan denken dat een loslopende hond tegen een fietser op rent.  Je kunt het die hond dan ook niet kwalijk nemen want die ziet zo iets niet als hij aan het spelen en rennen is.

Maar net naast de laatste huizen (die aan de linkerkant van de weg staan) is aan de overkant een veldje, helemaal omheind door bomen en hoge struiken met een ingang van ongeveer 2,5 meter breed.  Dat is waarschijnlijk ooit een voetbalveldje geweest want er staan nog 2 doelpalen (zonder net).  Tegenover dat veld aan de andere kant van de weg is een grote parkeerplaats.

Het veldje is volgens de buurtbewoners al zo’n 3,5 jaar niet meer in gebruik, dus zou het een ideale plek kunnen zijn voor een hondenspeelplaats.

Een omheind uitlaatterrein waar zowel een flink grasveld als vele bomen aanwezig zijn waar de honden lekker kunnen snuffelen, rennen en spelen.

Als in de zomer de temperatuur hoog oploopt, geven de bomen voldoende koeling zodat de honden daar dankbaar gebruik van zullen maken.

Een super leuke hondenspeeltuin binnen handbereik voor de honden van de Ossenkoppelerhoek.

Margaretha den Oude-Kreffer  (PVA)

 

Stem of voeg toe aan:

4 Comments to “Eerste hondenspeeltuin in Ossenkoppelerhoek?”

 1. Kooistra schreef:

  Jaa leuk.. met schommels, glijbanen en een heus voetbal veld! de burgers met een uniform die denken macht te hebben houden toezicht en ga zo maar door..

  Nee ff zonder gekheid, het zou inderdaad een leuk initiatief zijn om daar een hondenspeel terein te maken alwaar honden liefhebbers gezellig aan een picknick tafeltje met elkaar kunnen praten terwijl de honden met elkaar ravotten.

  Wie gaat dit voorstellen aan de gemeente?

 2. MK schreef:

  Kooistra says:
  17/07/2010 at 10:51 pm

  Wie gaat dit voorstellen aan de gemeente?”

  Ik hoop toch dat de PVA zich daar sterk voor gaat maken…..

  En, hr. Kooistra, dank voor uw positieve bericht.

  vr.gr.

 3. Shadow schreef:

  Ik vind dit een zeer goed initiatief!
  Hondenspeelveld, misschien nog een lokatie want meerdere velden zou wel zo fijn zijn aangezien ik mijn honden in de auto moet pakken om er heen te rijden, daar waar de school ’t heetveld heeft gestaan is nu een brak liggend gedeelte waar ze nu materiaal neer zetten ivm de aanpassing van de sluitersveldsingel, er wonen hier in de wijk zo veel mensen met honden, dat het zeker rendabel is om het ook daar te realiseren.

  Ik hoop zo dat het er van gaat komen want kan ontzettend goed aan mijn honden merken dat ze gefrustreerd raken aan die riem wat zich uit in uitvallen naar andere honden, terwijl als ze los zijn lekker spelen.

  Ik hoop dat PVA zich er voorinzet en dat er ook daadwerkelijk iets komt!

  Mvg

Leave a Reply