Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hondenbelasting is pure discriminatie

Hondenbelasting werd bedacht in de middeleeuwen.  In die tijd bestond er nog hondsdolheid en ook gaven de honden heel wat overlast.  Mensen bezaten hondenkarren, voornamelijk de armen maakten daar gebruik van.  Om de ziektes te bestrijden en om overlast tegen te gaan, werd hondenbelasting geheven.  De hondenbelasting is gebleven, ook toen hondsdolheid naar de achtergrond verdween en toen de hondenkarren allang verdwenen waren.

Welke overlast moet dan nu nog zoveel geld per jaar kosten?  Voorheen werd dat natuurlijk op de hondenpoep geschoven.  Honden deponeerden inderdaad massaal hun uitwerpselen op straat en tijdens een wandelingetje naar de hoek van de straat moest je consequent je ogen op de stoep gericht houden, anders trapte je voor de zoveelste keer in een dikke hondendrol.  Daar is echter al geruime tijd verandering in gekomen.  Hondenbezitters moeten de drollen meteen opruimen met speciale zakjes om drollen op te rapen.  Dat is effectief, drollen zie je veel minder op straat.  Als hondenbezitters de hondendrollen niet oprapen riskeren ze een forse boete.  De regeling om poep op te rapen heeft het straatbeeld aanzienlijk veranderd.  De gemeente heeft er geen extra werk meer aan, waarom moeten hondenbezitters dan nu nog steeds hondenbelasting betalen?

Het is al te idioot voor woorden dat je als burger wordt aangeslagen voor hondenbelasting omdat ze poepen.  Natuurlijk denk je dan omdat je hondenbelasting betaald dat het ook voor de honden wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor een hondenspeeltuin.  Als de gemeente dit gebruikt om tekorten aan te vullen in de gemeentekas, dan moeten ze bij elke inwoner aankloppen en niet bij een groep.  Dit is pure discriminatie.

Onlangs zijn er in Almelo duizend van die “prachtige” gele en groene hondenpaaltjes geplaatst…kosten 50 euro per paaltje.  Denk je eens in hoe het wordt als iedere hond met bijbehorende hondenbezitter zich aan de regels houdt.  Het worden plekken met ondraaglijke stank, vooral met warm weer.  Je kunt geen stap van de rechte weg afzetten of je trapt in een drol.  Om maar niet te praten van al die gefrustreerde honden die er komen.  Je ziet prachtige plaatsen, maar je mag er niet komen, je ziet heerlijk speelgrasveld, maar spelen mag je er niet.  We weten nog niet hoe we onze honden psychologisch moeten begeleiden.  We weten ook nog niet of er een zuiginstalatie voor hondendrollen regelmatig langs zal komen om de uitlaatplaats te reinigen.

We weten alleen dat onze honden als ze uitgelaten worden niet meer zo uitgelaten zijn.

Harry de Olde

Stem of voeg toe aan:

1 Comment to “Hondenbelasting is pure discriminatie”

  1. HGH schreef:

    Hey, I think your mostly on target with this, I wouldn’t say I am completely on the same page, but its not really that big of a issue.

Leave a Reply