Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Toespraak Henny ter Avest eigenaresse van Dolle Pret

938287907_5_cLqv_1

Henny ter Avest

Goede avond, mijn naam is Henny ter Avest eigenaresse van Dolle Pret!

“Inzake de in de notitie vermelde stellingen mag er geen appels met peren worden vergeleken.
Dolle Pret alleen al trekt op zondagen 1000 personen aan.
Dolle Pret en Aylin hebben een bijzonder aanvullend karakter dat uniek is voor, niet alleen de regio, maar voor heel Nederland.
Bij bruiloften spelen de kinderen beneden en feesten de ouders boven.
Het unieke van de formule maakt de hele combinatie dan ook zo bijzonder.
Dolle Pret en Aylin verhogen juist de sociale veiligheid op het industrieterrein. Door de aanwezigheid van mensen en beveiligers ook op het terrein worden potentiële inbrekers ten aanzien van het hele industriegebied afgeschrikt en vallen niet op het industrieterrein thuishorende verkeersbewegingen juist op.
De omvang van het unieke aanbod van Dolle Pret en Aylin kunnen nergens in de binnenstad worden geplaatst.
Geen bewoner van de binnenstad zit op een zondag te wachten op 1000 personen inclusief bijbehorende verkeersbewegingen of in de avonden op honderden feestende bezoekers.
Noch Dolle Pret noch Aylin hebben in al die jaren te maken gehad met verstoringen van de openbare orde en of veiligheid. Dat hebben we nu wel aangetoond na ruim 8,5 jaar. Burgers van de binnenstad klagen juist over een gebrek aan toezicht in de binnenstad bij de horeca en wie wil er dan dit soort grootschalige horeca bij hebben in de binnenstad?
Bezoekers van Dolle Pret en Aylin bezoeken de inrichting bewust met een duidelijk vooropgesteld doel en het heeft niets te maken met het flaneren in de horeca of het brengen van bezoekjes aan de diverse terrassen. Dolle Pret en Aylin zijn daarbij geen concurrent. En voor de duidelijkheid Dolle Pret en Aylin zijn aangesloten bij de Koninklijke Horeca Nederland en daardoor dus ook bij de Afdeling Almelo.
En van oneerlijke concurrentie is geen sprake. Er wordt een zeer forse huurprijs betaald die geen enkel horecabedrijf in de binnenstad behoeft te betalen en wij zijn geen gesubsidieerd wijkgebouw waar tegen lage prijzen alcoholhoudende drank wordt geschonken.
Dolle Pret en Aylin heeft een grootschalige eigen parkeervoorziening inclusief bewaking en in het bezit van 22 portofoons. Niemand heeft last van komend of vertrekkend autoverkeer. En de verkeersbewegingen sluiten aan op direct aanwezige ontsluitingswegen.
Dolle Pret en Aylin geven veel werkgelegenheid, ook 1 persoon via stichting ruimbaan, verder nog stage mogelijkheden voor leerlingen en genereren een behoorlijke spin off bij de diverse toeleveringsbedrijven in Almelo en omgeving en vele duizenden tevreden bezoekers.
Hierbij bied ik uw raad de ruim 19 duizend handtekeningen aan die de bezoekers van binnen 3660 en buiten Almelo 12858 hebben gezet ten behoeve van het voortbestaan van Aylin en tenslotte ook van Dolle Pret”.
Zo ondernemen is met 1 woord ONMENSELIJK! Dit hele drama duurt inmiddels al meer dan 4 jaar!. De dwangsom van 50 duizend euro staat nog steeds boven mijn hoofd en andere bedrijven gaan gewoon door en krijgen niets opgelegd. Ook al maak ik het zelfs aan de burgmeester persoonlijk bekend dat de volgende dag een feest is waar geen feest gehouden mag worden! En dan nog wordt er geen actie ondernomen! Waarom wordt er nog steeds met die 20 maten gemeten?
Dolle Pret zit nog 17 maanden in Almelo en de toekomst is onzeker! Dat hangt af wat er besloten wordt in de gemeenteraad. Nu investeer ik niet in mijn bedrijf en dat is voor niemand goed. Dolle Pret zit er sinds 1 maart 2002 en zou hopelijk langer als 10 jaar in Almelo willen blijven! De gemeente heeft zonder mij als ondernemer aan te schrijven de bestemming begin 2006 veranderd, dit mag gelukkig niet meer sinds 2008! En wij zouden dan ook niets liever willen dat alles gewoon door kan gaan waar we mee bezig waren: het vermaak voor jong en oud!
Zoals ik al eerder heb genoemd, geloof ik nog steeds in de 5 D van het ondernemen! DURFEN, DENKEN, DROMEN, DOEN en DOORZETTEN! Bedankt dat ik vanavond mocht spreken!

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Toespraak Henny ter Avest eigenaresse van Dolle Pret”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Wat fijn dat ik vandaag (30-09-2010) in de Tubantia kan lezen dat de dwangsommen VAN TAFEL ZIJN !!! Link van het artikel: http://www.tctubantia.nl/regio/almelo-stad/7368672/Geen-dwangsom-meer-voor-Aylin.ece

    Goed nieuws ! Jammer dat men eerst deze onderneemster (en anderen) het leven heeft zuurgemaakt, door ineens een bestemmingsplan te wijzigen en de mensen niet aan te schrijven. Dat mensen zulke onbegrijpelijke dingen moesten meemaken omdat enkelen met “de scepter” zwaaiden is een kwalijke zaak. Het LEEK erop dat politiek het leven en werken steeds moeilijker maakte, maar dit besluit brengt een beetje lucht in die “kader”dwangbuis. Zodat men weer een beetje vrijer kan bewegen, zoals dat hoort. Gefeliciteerd Henny !!! Nou maar hopen dat die verstikkende onwerkbare lucht niet terugkeert.

  2. […]  https://www.vrijalmelo.nl/2010/09/toespraak-henny-ter-avest-eigenaresse-van-dolle-pret/ Stem of voeg toe aan :   […]

Leave a Reply