Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wethouder Mieke Kuik vindt dat kinderen al met twee jaar naar school moeten

kuik_1291139b

Wethouder: kinderen eerder naar school

Wethouder Mieke Kuik (PvdA), die in de vorige collegeperiode onderwijs in haar portefeuille had vindt dat kinderen langer en eerder naar school moeten.  De gehele dag op school, daar ben ik een groot voorstander van zei ze op een bijeenkomst in de Businessclub Heracles Almelo (Polman Stadion).

Waarom gaan we ook niet bevallen in hetzelfde gebouw als waar de school zit, kunnen we in het sportlokaal de babycontrole doen.  Komop mevrouw Kuik, wat een belachelijk voorstel.  Nog minder tijd voor de ouders, nog minder opvoeding, nog minder ouderliefde, nog minder binding.  Als je als ouder geen tijd hebt om je kind op te voeden, begin er dan gewoon niet aan.  Kinderen opvoeden kost tijd, moeite en vreselijk veel geduld.  Ik denk dat je de keus moet maken om die tijd en moeite er in te steken als je weet als je zwanger bent.  Een kind is geen accessoire die je zo maar even weglegt als je er geen zin meer in hebt.. Met twee jaar de hele godganse dag al op school?  Hoe bouw je dan in vredesnaam een band op met je kinderen?  En hoe kun je ze meegeven wat belangrijke normen en waarden zijn?  Ieder ouder heeft zijn eigen opvatting daarover.

Alles moet tegenwoordig maar perfect en maakbaar zijn.  Houdt Mieke Kuik nog wel rekening met de ontwikkelingsfasen van een kind?  Dat de kinderen vroeger uiterlijk na anderhalf jaar zindelijk waren- om maar eens iets te noemen- wil nog niet zeggen dat onder veel te zware hypotheken zuchtende tweeverdienende ouders dat nu nog voor elkaar krijgen.  Natuurlijk kunnen ook kleine kinderen genoeg leren, maar daar hoeven ze echt niet voor naar school, dit kan thuis ook.  Ze mogen hun hele leven al naar school en gaan werken, laat ze toch even lekker thuis blijven en kind zijn.

Nog even en dan kan de staat de hele opvoeding voor zijn rekening nemen en uw kinderen tot gehoorzame en productieve burgers opvoeden, zodat u, de ouders kunnen blijven doorwerken om hun hoofd net boven water te houden.

Is dit wat u wilt?

Harry de Olde  (PVA)

 

 

 

 

 

Stem of voeg toe aan:

3 Comments to “Wethouder Mieke Kuik vindt dat kinderen al met twee jaar naar school moeten”

 1. MK schreef:

  Wat belachelijk om kinderen al met 2 jaar naar school te willen sturen. Te gek voor woorden eigenlijk.

  Juist het feit dat veel ouders beiden werken (de een werkt om het hoofd boven water te houden maar de ander voor het 2e huis, 4e jaarlijkse vakantie), is er mede de oorzaak van dat we in een land leven waar niemand meer respect heeft voor elkaar: niet voor de overheid, niet voor de politie, niet voor de leraren etc.).

  Veel kinderen worden niet meer door de ouders opgevoed maar in de crèche en de naschoolse opvang gedumpt, afgescheept met pc spelletjes, dweilen de hele avond op de straat in plaats dat de ouders ECHT tijd voor ze hebben.

  Een kopje thee na schooltijd en van het kind horen hoe het die dag op school is gegaan, eventueel helpen met het huiswerk, kan niet want de ouders zijn niet thuis. En als ze eindelijk thuis komen zakken ze doodmoe op de bank neer.

  Het plan om kinderen al met 2 jaar naar school te moeten sturen, zal hopelijk enorm veel tegenstand krijgen. Ik vind het plan behalve krankzinnig, ook nog eens misdadig. Je reinste kindermishandeling.

  Het zal wel weer gaan om het feit dat allochtone kinderen thuis geen Nederlands spreken. Dus daar moeten alle Nederlandse kinderen vanaf 2 jaar de dupe van worden? Ik dacht het niet! Verplicht die allochtone ouders maar om Nederlands te spreken en als een kind met 4 jaar naar school gaat en geen Nederlands spreekt: bijles geven – uiteraard NA schooltijd! – en de kosten inhouden op de kinderbijslag.

 2. Jermaine Gardenas schreef:

  Bedankt voor het plaatsen van dit artikel, dit slaat werkelijk nergens op…

 3. Lissa Tittl schreef:

  Ik heb zo-even naar uw webpagina gekeken en ik denk dat de meeste mensen hier niet mee eens zullen zijn !!

Leave a Reply